Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Fil for crowning av bånd


Anbefalte innlegg

hei! Jeg er på utkikk etter en fil for å runde av kantene på en gitar der båndene er slipt flate. Hvor kan jeg kjøpe dette til en billig penge? Er det eventuelt noen i Oslo-området som vil være så snille å låne bort fila si i en times tid?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du skal ha en som ikke legger igjen mye slipesår/striper må du bite i det mye omtalte sure eplet og betale det en diamant fil på f.eks stewmac koster. Men du finner "oldtids" typen på e-bay o.l. til noen kroner mindre enn på stewmac tror jeg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her er det snakk om en gammel (30-40talls eller no) akustisk gitar jeg kjøpte på Fretex for 400 kr som jeg har slengt inn en stratocaster pickup i og bruker mest til slide. Altså en slitt låvegitar. Noen av båndene er helt "firkanta, og jeg vil bare runde dem litt i kantene så det i det hele tatt går ann å spille "vanlig" på den. Er med andre ord ikke interessert i en fancy diamantfil som koster mer enn gitaren...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kommer langt med en kniv. En vanlig kniv som du bruker når du spiser. Bruk dobbeltsidig tape og vannfast slipepapir som du limer på kniven, så har du en fin "fil" uten tenner på siden. Fungerer utmerket. Ellers er slipepapir rundt fingeren, og "floppflopp"- metoden som er nevnt før utmerket. Den krever at du legger maskeringstape på gripebrettet, da. Det synes jeg er lurt uansett, særlig på ikke- lakkerte gripebrett, da du slipper masse metalldritt på treverket.

Biltema selger også rimelige nålefiler med diamantbelegg. Ta et noen drag på en metallflate før du bruker dem på båndene, da de er veldig "skarpe" helt med en gang. En spiker med litt størrelse på holder.

Jeg har kjøpt en sånn "3-in-1"- fil på StewMac, og synes den er lite effektiv. Vil ikke anbefale den, faktisk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
  • En god strømforsyning er også viktig. Brettet mitt ble betydelig bedre mtp støy etter at jeg satte inn en PS med isolerte utganger og nok kapasitet. 
  • Da begynner prosjektet å nærme seg ferdig: Fin lyd. Koblet pickups´n slik at begge er inne i mid, og separat tonekontroll på begge.  God å spille på er den også.   Så får jeg samtidig komme med en liten feilkorrigering. Det øverste bildet i mitt innlegg der jeg nevnte hvilken gitar jeg skulle basere denne på er feil. Det er ikke bilde av hans 77, men 74´n i (trolig) 1987. I siste fase før den ble "pensjonert" ble brettet m/OBL-450´ne satt i den:
  • Du kan jo i teorien legge mange etter hverandre - om alle er på så er det jo ikke sikkert at det låter like bra  https://www.youtube.com/embed/F4mnrbvJ01Y
  • Da er det bare å prøve seg frem med andre ord.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.