Web Analytics
Jump to content

Noter eller tabs


3rl3nd

Recommended Posts

Trodde gehør var for det meste medfødt og at du ikke kan trene deg til absolutt gehør. Da må jo man få lov til å bruke noter ?

Det er litt forskjell på absolutt gehør og å lytte til noe med gitaren i fanget, for så å forsøke å spille det vettu' :) Fomle, fomle - starter med en Am ja, og så en G? hmm.. Slikt kan man trene på, Et absolutt gehør er det bare noen veldig få av oss som har. Det innebærer ofte også at du hører alt som er litt surt som nettopp det, litt surt.

Jeg kan også telle noter, men du verden det tar da tid.. og jeg spiller lite som "kommer med" noter.

Link to comment
Share on other sites

Greener har helt rett i det, ja. Det er nok også en god del folk som faktisk har absolutt gehør, men som ikke er klar over det, for det er faktisk noe som må trenes på, ikke noe som går helt automatisk av seg selv med én gang.

Prøve å spille sanger etter gehøret er veldig god øretrening. Jeg jobber alltid lenge med å lære meg sanger på øret før jeg tyr til tabs, noe jeg har måttet gjøre en del i det siste med mye av musikken til det nye bandet. :P

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG

kan ikke lese noter i det hele tatt.. :unsure:

prøver å lære meg sanger ved å høre,men det går ikke alltid like greit :P

derfor blir det som oftest tablaturer :)

Forresten,hadde det ikke værtbest å lage en "poll" ? ;)

Link to comment
Share on other sites

Kan lese noter, men når det gjelder gitar så blir det tab, går liksom litt fortere enn med noter :P

Hvis det er noen enkle akkorder eller noen powerchords, eller noe i en skala som man kan følge, så kan jeg klare det på gehør, men ikke no mer B)

Link to comment
Share on other sites

Det går for det meste i tabulatur med notasjon på toppen, så jeg kan lese rytmenotasjonen om nødvendig. Ellers prøver jeg jo å bruke gehør iblant, særlig om jeg er interessert i å lære en låt hvor jeg ikke finner en god tabversjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.