Web Analytics
Jump to content

Noter eller tabs


3rl3nd

Recommended Posts

Trodde gehør var for det meste medfødt og at du ikke kan trene deg til absolutt gehør. Da må jo man få lov til å bruke noter ?

Det er litt forskjell på absolutt gehør og å lytte til noe med gitaren i fanget, for så å forsøke å spille det vettu' :) Fomle, fomle - starter med en Am ja, og så en G? hmm.. Slikt kan man trene på, Et absolutt gehør er det bare noen veldig få av oss som har. Det innebærer ofte også at du hører alt som er litt surt som nettopp det, litt surt.

Jeg kan også telle noter, men du verden det tar da tid.. og jeg spiller lite som "kommer med" noter.

Link to comment
Share on other sites

Greener har helt rett i det, ja. Det er nok også en god del folk som faktisk har absolutt gehør, men som ikke er klar over det, for det er faktisk noe som må trenes på, ikke noe som går helt automatisk av seg selv med én gang.

Prøve å spille sanger etter gehøret er veldig god øretrening. Jeg jobber alltid lenge med å lære meg sanger på øret før jeg tyr til tabs, noe jeg har måttet gjøre en del i det siste med mye av musikken til det nye bandet. :P

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG

kan ikke lese noter i det hele tatt.. :unsure:

prøver å lære meg sanger ved å høre,men det går ikke alltid like greit :P

derfor blir det som oftest tablaturer :)

Forresten,hadde det ikke værtbest å lage en "poll" ? ;)

Link to comment
Share on other sites

Kan lese noter, men når det gjelder gitar så blir det tab, går liksom litt fortere enn med noter :P

Hvis det er noen enkle akkorder eller noen powerchords, eller noe i en skala som man kan følge, så kan jeg klare det på gehør, men ikke no mer B)

Link to comment
Share on other sites

Det går for det meste i tabulatur med notasjon på toppen, så jeg kan lese rytmenotasjonen om nødvendig. Ellers prøver jeg jo å bruke gehør iblant, særlig om jeg er interessert i å lære en låt hvor jeg ikke finner en god tabversjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.