Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose ute av kontroll (Edge Pro 2)


Ursa
 Share

Recommended Posts

Heisann!

På enkelte Custom-gitarer betaler man jo minst 1000 kroner ekstra for å få med Floyd Rose-systemet. Jeg har nå kjøpt meg en Ibanez RG320FM med Edge Pro 2-tremoloen. Det skal jo være siste skrik på Floyd-fronten tror jeg. Så HVORFOR holder ikke stemminga seg? Jeg mener seriøst at den holder seg nøyaktig like stemt/ustemt som min dårlige gamle Overland-gitar (strat-kopi som ikke fins mer).

Er det noe jeg gjør feil? Stemmeskruene på tremoloen virker jo overhodet ikke som de holder seg der dem skal? Jeg må daglig stramme skruene så mye at til slutt har jeg skrudd dem helt inn, og må løsne "blokkene" oppe på halsen for å stemme der.

Tips mottas med stor takk! Gitaren er jo utrolig god ellers.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nei strengene er de jeg fikk med gitaren. Vanlige D'addario av noe slag. Jeg selv skulle gjerne hatt Elixir, da det er de jeg er vant med. Hvordan kan jeg strekke strengene, og trenger jeg gjøre det med elixir-strenger også?

Link to comment
Share on other sites

Du sier at finstemmerne ikke virker som de skal. Forandrer tremoloen posisjon når du skrur på finstemmerne? Det kan være at tremoloen ikke er helt justert. Du sier originalstrengene sitter på, da er sannsynligvis ikke tremoloen satt opp skikkelig. Det bør gjøres med nye strenger i salgslandet, dette pga luftfuktighet og variasjoner som påvirker treverk.

Link to comment
Share on other sites

Edge Pro 2 er budsjett utgaven av Edge Pro så 2 tallet er litt misvisende.

Skulle uansett være fullt mulig å få stilt den tremmen din riktig så den holder seg stemt. Følg linken ovenfor du, så tror jeg tinga blir fiksa.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg rett og slett ikke har strukket strengene skikkelig. De fungerer mye bedre nå. Var forvirrende med den tremoloen siden hver gang jeg strammet en streng ble alle andre bittelitt slakkere. Men som dem forklarer på ibanezrules så er det fordi tremmen "flyter" i gitaren.

Må si jeg har lett litt etter den linken du oppgir over, også på ibanezrules sin hjemmeside, men har ikke funnet noe tilsvarende. Genialt! Nå er gitaren skikkelig oppe og går!

Link to comment
Share on other sites

Lenge leve Tremolo med låsing på stemmeskruene!!

Floyd R. er noe herk! fint når alt er i orden men .. for noe rot da mann :D

Nei da er det faktisk bedre å ikke ha trem =) Da trenger du hvertfall ikke sette deg ned å skru som en mekaniker på Volvo (som har fått inn en bil med dieseldyr i hele dieselsystemet) når du ar slitt en streng

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.