Web Analytics
Jump to content

Floyd-type strengelås på hardtail gitar?


Ralph Fenix
 Share

Recommended Posts

Er en ting jeg har tenkt mye på i det siste;

Hvordan ville det funke å sette en locking-nut av type floyd rose eller lignende på en hardtail gitar? Vil ikke dette gi super stemme stabilitet?

Har en gitar med Original FR og elsker det at jeg slipper å stemme like ofte som jeg må på mine andre gitarer som er hardtail :D Er det en grunn til at det ikke lages gitarer med Locking nut og hardtail, eller gjør det det og jeg har bare ikke sett de? :huh:

Og hvis man i tilleg kombinerer Locking nut med en slik tailpiece med finstemme skruer... jeg synes dette virker som en god idé :P

Her er en (latterlig deilig) LP med slik tailpiece ihvertfall LP på Finn.no med Finetune hardtail

se på finishen på den halsen.... :wub: hadde jeg bare hatt 18.000:P

Takk :D

Edited by Ralph Fenix
Link to comment
Share on other sites

Hvis du synes det er et poeng er det jo bare å gjøre det, men locking nut er ganske irriterende for mange, dessuten er utvalget i faste broer med tunere på mildt sagt magert. Jeg kan ikke huske å ha sett en eneste.

Ellers så holder jo en gitar med fast bro og vinklet hode veldig godt stemmingen da, hvis oversadel er skikkelig justert og gitaren er strenget opp skikkelig. Så igjen - jeg ser ikke helt behovet.

Link to comment
Share on other sites

ok, men er det noe teknisk som står i veien for å instalere det? hvis jeg får noen profesionelle til å gjøre det? jeg kan ikke så mye om dette merker du kanskje :blush:

Nei, for all del - det er bare å gjøre det. Men det er enklere måter å få en gitar til å holde stemmingen bedre da. Jeg vil tro at en kostbar gitar som f.eks en Gibson LP med påmontert locking-nut også taper seg en hel del i verdi. Jeg ville aldri kjøpt en i alle fall.

Som nevnt en godt tilpasset nut (oversadel) eller en type i et spesielt glatt materiale og låsbare stemmeskruer (hvis du ikke er så flink til å strenge gitaren skikkelig) er mindre dramatiske og sannsynligvis like effektive tiltak.

En dårlig tilpasset oversadel og feil monterte strenger er forøvrig grunnen til nesten alle problemer folk har med stemmestabilitet, selv om de fleste tror det er noe galt med stemmeskruene på gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.