Web Analytics
Jump to content

Ødelagt chip på et keyboard


Palle
 Share

Recommended Posts

Æsj.. Skrev et innlegg her nå som ble slette :P Ok,one more time. Jeg mista bassen på tangentene,halvparten ble lydløse,jeg skrudde opp og så at chipen der hvor jeg hadde mista bassen hadde fått seg en brist. Noe å gjøre med det,eller bare å pælme?

Link to comment
Share on other sites

LOL! Ble litt kjapt det der. Det er snakk om et keyboard. Jeg mista en bassgitar på tangentene. Så ble halvparten av tangentene lydløse. Jeg skrudde opp keyboardet for å se hva som var ødelagt,og da så jeg at chipen som var under det området med tangenter hvor jeg mistet bassen var bristet. Det skal også nevnes at chipen er sammenhengende under alle tangentene så den lille bristen har satt ut ca 60-70 % av de sensorene som blir aktivert du trykker ned tangentene. Forståelig? :P Regner vel med at det ikke er noe å gjøre med det,men hadde vært kjekt å slippe å kjøpe nytt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei! Integrerte kretser kan grovt sett deles inn i programmérbare og ikke-programmérbare. Den første kalles gjerne mikrokontrollere/prosessorer. Dersom chippen du snakker om er en mikrokontroller, må du få skaffet en ny fra keyboardleverandøren, da denne nok krever å få lastet inn software fra produsenten.

Dersom det kun er en chip som oversetter keyboardenes status til en litt mer kompakt kode (kalt en BCD-koder, finne si PC-keyboard ol.), så er det bare å google det nummeret som står på den, og se om du får kjøpt en maken :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.