Web Analytics
Jump to content

Lakkering av ukulele


Recommended Posts

Jeg driver å bygger et soprano-ukulele kit fra stewmac. Jeg begynner å nærme meg lakkering og trenger litt råd. På stewmac sine sider har de anbefalt noe lakk som de selger, men den kan ikke bestilles til noe steder der den må fraktes med fly så den får jeg ikke tak i. Har dere noen anbefalinger til klar lakk jeg kan skaffe i Norge som vil fungere bra?

Kit - http://www.stewmac.com/shop/Kits/Ukulele_Kits/Soprano_Ukulele_Kit.html

Anbefalt lakk - http://www.stewmac.com/shopby/product/5566

Anders

Link to comment
Share on other sites

Kult prosjekt. Synd jeg er så gniten ellers skulle jeg snopt et slikt til meg selv.

Den lakken der er vel omtrent akkurat det samme som en vannbasert gulv/interiør lakk rett og slett.

Om du går denne ruten kan jeg nevne at jeg på et høytalerprosjekt for mange år siden hadde finert kassene med helt lys trefiner. Og lærte når jeg skulle lakkere dem at jo blankere lakk jo mer gul ble finishen. Helt matt vannbasert gulvlakk var den eneste som ikke påførte gulfarge. Jeg husker ikke alle typene jeg testet, men fant at dette ikke var merkeavhengig. Oljelakk var gulest. Men også vannbaser blank gav gult resultat.

Siden jeg den gangen var på jakt etter minst mulig missfarging ente jeg med matt vannbasert gulvlakk. Når den var herdet etter noen måneder polerte jeg den blank med Jiff skurekrem. Igjen en tilfeldig erfaring jeg lærte da kona klarte lage en blå stripe i lakken da hun dunket en blåmalt stol borti høytaleren. Hun brukte Jiff skurekrem til å vaske bort stripen og dermed så ble det en blank flekk der hun hadde vasket.

Link to comment
Share on other sites

En annen ting du skal ha i bakhodet, hvis du skal bruke et vannbasert produkt, er at fiberreising er et problem. Derfor- vannbeis ukulelen så mange ganger at fiberreisingen er helt borte. Det tar ikke lang tid per gang, og etter hvert snakker vi om pussetid på noen sekunder, nærmest å "tørke over", men det er viktig for det ferdige resultatet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.