Web Analytics
Jump to content

Lakkering av ukulele


Recommended Posts

Jeg driver å bygger et soprano-ukulele kit fra stewmac. Jeg begynner å nærme meg lakkering og trenger litt råd. På stewmac sine sider har de anbefalt noe lakk som de selger, men den kan ikke bestilles til noe steder der den må fraktes med fly så den får jeg ikke tak i. Har dere noen anbefalinger til klar lakk jeg kan skaffe i Norge som vil fungere bra?

Kit - http://www.stewmac.com/shop/Kits/Ukulele_Kits/Soprano_Ukulele_Kit.html

Anbefalt lakk - http://www.stewmac.com/shopby/product/5566

Anders

Link to comment
Share on other sites

Kult prosjekt. Synd jeg er så gniten ellers skulle jeg snopt et slikt til meg selv.

Den lakken der er vel omtrent akkurat det samme som en vannbasert gulv/interiør lakk rett og slett.

Om du går denne ruten kan jeg nevne at jeg på et høytalerprosjekt for mange år siden hadde finert kassene med helt lys trefiner. Og lærte når jeg skulle lakkere dem at jo blankere lakk jo mer gul ble finishen. Helt matt vannbasert gulvlakk var den eneste som ikke påførte gulfarge. Jeg husker ikke alle typene jeg testet, men fant at dette ikke var merkeavhengig. Oljelakk var gulest. Men også vannbaser blank gav gult resultat.

Siden jeg den gangen var på jakt etter minst mulig missfarging ente jeg med matt vannbasert gulvlakk. Når den var herdet etter noen måneder polerte jeg den blank med Jiff skurekrem. Igjen en tilfeldig erfaring jeg lærte da kona klarte lage en blå stripe i lakken da hun dunket en blåmalt stol borti høytaleren. Hun brukte Jiff skurekrem til å vaske bort stripen og dermed så ble det en blank flekk der hun hadde vasket.

Link to comment
Share on other sites

En annen ting du skal ha i bakhodet, hvis du skal bruke et vannbasert produkt, er at fiberreising er et problem. Derfor- vannbeis ukulelen så mange ganger at fiberreisingen er helt borte. Det tar ikke lang tid per gang, og etter hvert snakker vi om pussetid på noen sekunder, nærmest å "tørke over", men det er viktig for det ferdige resultatet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.