Web Analytics
Jump to content

Krise!!! Floyd Rose...


Petrucci
 Share

Recommended Posts

okæi, here goes

Måtte til slutt bare innse at det ikke blir en Music Man John Petrucci på meg nå med det første pga pengemangel *sukk* MEN jeg fikk et utrolig bra tilbud på en Ibanez JS100(lekker gitar..bilder kommer etter hvert)som jeg bare måtte slå til på. Problemet mitt nå er at denne gitar'n har floyd rose, noe jeg har null komma niks peiling på. Kunne fått brodern til å skifte strenger, men han er seff i syden nå og blir der leeeenge. Så i frykt for å gjøre noe jævlig dumt spør jeg dere med Ibanez, eller alle med floyd rose om hjelp.

Link to comment
Share on other sites

JS100 har vel Lo-TRS II tremoloen. Du må ha en 3 mm umbrakonøkkel for å skifte strenger. Den bruker du til å løsne strengene ved brua, samt til å løsne på strengelåsen ved hodet.

Jeg bruker å tre strengen gjennom stemmeskruen, slik at kula stopper strengen. Før strengen videre under strengetreet (metallstangen på hodet) og i riktig spor i strengelåsen. Klipp av strengen nede ved broa slik at du får satt den på plass uten store problemer. Hold strengen fast mens du fester umbrakoskruen som presser en kloss mot strengen slik at den sitter fast. Gjenta seks fem ganger til. Juster finstemmerne slik at de har kun kan stemme oppover i tonehøyde. Stem opp gitaren, bend strengene fri for slakke og stem opp igjen. Sett på strengelåsen ved hodet. Spill!

Link to comment
Share on other sites

JS100 har vel Lo-TRS II tremoloen. Du må ha en 3 mm umbrakonøkkel for å skifte strenger. Den bruker du til å løsne strengene ved brua' date=' samt til å løsne på strengelåsen ved hodet.

Jeg bruker å tre strengen gjennom stemmeskruen, slik at kula stopper strengen. Før strengen videre under strengetreet (metallstangen på hodet) og i riktig spor i strengelåsen. Klipp av strengen nede ved broa slik at du får satt den på plass uten store problemer. Hold strengen fast mens du fester umbrakoskruen som presser en kloss mot strengen slik at den sitter fast. Gjenta seks fem ganger til. Juster finstemmerne slik at de har kun kan stemme oppover i tonehøyde. Stem opp gitaren, bend strengene fri for slakke og stem opp igjen. Sett på strengelåsen ved hodet. Spill![/quote']

Takker Epuh skal prøve så godt jeg kan..

stemmer det med LO-TRS TREM II. Er vel ikke store forskjellen på de

Grattis med gitar! Den gitaren er jo døds deilig! :D

Oh yes endeed..

Link to comment
Share on other sites

Nope

---------------------------------

Har senket strengene så de ligger ca 1,5mm over halsen, men jeg får no sinnsykt med fret noise på A og B strengen :/ FLOYD ROSE ER ET SANT HELVETE !! Makan til plunder og faenskap. Hva gjør jeg feil?

Link to comment
Share on other sites

Tja, enten har du strengene for lavt, og må heve floyden litt, eller så må du justere truss-roden slik at det blir litt "relief" i halsen. Hvis du kan justere strengehøyden individuelt på floyden din, kan du jo bare heve A og B-strengen litt. 1 millimeter action hørtes veldig lavt ut, tror Fender har ca 1,6 mm som standard på strat-setup.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.