Web Analytics
Jump to content

The Beatles


Thomas
 Share

Recommended Posts

Ok, nå synes jeg det var nok tråder om tvilsom musikk her, så da var det så absolutt på høy tid å få inn noe mer dugendes - og hva var vel da mer naturlig enn the Fab Four? Vet ikke helt hva jeg skal skrive her - men det blir vel noen oppsummeringer og kanskje en og annen anbefaling. Etter mitt syn er det to enkeltband/artister som virkelig har fått noe ut av sine protester/aksjoner mot samfunnet - The Beatles og Elvis A. Presley. En annen ting som gjorde de til det de var, er det at de var kjente samtidig som de var på toppen og turnerte noe helt infernalsk (noe som også gjorde at de ble rimelig lei av liveopptredener og hverandre, men det er en annen historie, som vi ikke skal ta nå).

Beatles videreutviklet rock'n'rollen og gjorde den mer fengslende og lettoppfattelig. I tidlige sanger, som f.eks. 'Baby It's You' og 'Love Me Do' (begge fra debutalbumet 'Please Please Me') kan det godt argumenteres for at det ikke er de dypeste tekstene eller mest kompliserte sangene - uten at det går ann å finne gode argumenter imot. Det som derimot gjør det interessant er at det enkelt og greit er god, fengende musikk som lysner på hverdagen.

Videre har man mer eksperimentelle, dypere, utviklende album som 'Revolver' (favoritten til en rimelig svær gjeng det her) med 'Eleanor Rigby' og 'Doctor Robert' (en sang til Lennons narkodealer..). Det er vel ikke til å legge skjul på at medlemmene var mer eller mindre rusa på en god del av disse opptakene, til tross for at de prøvde så godt de kunne å skjule det for produsenten George Martin, og enkelte ganger trodde han faktisk de var edru også. Men neida, der tok du nok feil. :)

Mitt favorittalbum er uten tvil 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', der en haug sjangere, stilarter og stemninger er komprimert inn til en blanding verden ikke har sett noe i nærheten av siden. 'Lucy in the Sky With Diamonds' er og blir et utrolig genialt verk, sammen med de andre låtene på albumet.

Jepp, det var det, om du ikke har hørt noe særlig av The Beatles er det på høy tid at du leter gjennom platesamlinga til foreldrene dine (evt. din egen, alt etter hva som passer) og finner fram noen slagere. Gruppa var en samling av genier - og sluttresultatet overgikk så absolutt summen av medlemmene.

beatles.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bealtes er konger!!! De står helt alene, helt på toppen! Ingen tvil.

Dere som tror Beatles er bare She loves you og Can't buy me love:

Hør på låter som Hey Bulldog, Happiness is a warm gun, I am the walrus...

Ingen (absolutt ingen) kan kopiere dette!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jepp, skjøt det ja !!!! hæhæ

Man må snart kikke på musikk historien sin (for de som går på skole og forhåpentligvis har musikk undervisning)

Tenk hvilken påvirkning The Beatles hadde med sin musikk og stil og hvordan de har tråkka løype for stort sett det meste av moderne rock og Pop !!!!

The Beatles er helt klart en av de Største !!

Se på oppbygging av låtene, hvordan dette er arrangert og bare lytt til vokal harmoniene i noen av låtene........ikke mange som fikser dette i dag!

Tenk å kunne synge så vakkert som Paul McCartney !!!

...JEPP... The Beatles er en av de Største !!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.