Web Analytics
Jump to content

Flere DIY-bokser og mer kommer...


Recommended Posts

Hei, dette startet som en tråd under "Forsterkere" under tråden "Din amp", hvor jeg ble oppfordret til å vise noe jeg har bygget selv. Og jeg kan vel si at er det noe jeg brenner for, og har brent for i alle år, så er det nettopp det å bygge gitarutstyret selv :-).

Jeg har vært sykemeldt hele høsthavåret, og når jeg begynte å komme til meg selv ble det litt kjedelig å bare lese FB og VG, så jeg måtte finne på noe å gjøre. Noe jeg visste jeg elsket å gjøre i gamle dager var å lage duppeditter som fikk gitaren min til å låte bra. Tanken gikk helt tilbake til begynnelsen, da jeg lagde MXR Distortion+ til "halve Fredrikstad". Det var min første "vreng"-pedal.

Jeg bestemte meg for å lage en ny når jeg nå allikevel hadde tid. Men ved å skli rundt på nettet ble det bestilt kretskort til både distortion +, phase 90, micro amp, tubescreamer 808 og fler. Spesielt artig var det da brevet med printkortene var poststemplet El Salvador :-) (Verden har blitt liten;-) Ellers har jeg tidligere laget mine PCB's på jobben!

Her er resultatet etter en høst og vinter i sykemeldingens verden:

100348_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100348.jpg

Bildet be litt uklart, men enkeltbildene er bedre:

100349_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100349.jpg

Det var denne jeg egentlig ville høre igjen og resultatet ble like bra som utseendet. Men jeg kommer allikevel til å legge denne boksen for arkiv fordi jeg har annen ideallyd nå enn for 30 år siden :-). Men jeg har jo lest på nettet at dette er vrengpedalen for metallentusiaster, så vær så god ;-) Med V30's selvfølgelig :-)

Den neste MXR-pedalen er denne Micro Amp-en.

Denne lagde jeg i rein kjedsomhet, og resultatet ble som jeg tenkte, denne kan kun brukes som impedansomformer for gitar til en "Line In" miksebord. Men den der jo pen da :-)

100351_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100351.jpg

Neste MXR pedal er egentlig litt juks, - siden den ble laget (av meg med eget kretskort) allerede for ti år siden. Men i samme slengen lakket jeg og lablet denne samme med de andre. Den ser slik ut:

100350_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100350.jpg

...og nå er det på tide å avsløre seg sjøl..... En ekte MXR Phase 90 hadde bare Speed - kontroll. Denne har to knapper :-)

100352_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100352.jpg

Men selveste go'pedalen kommer til sist. Og alle ser nå at det er fake: En Ibanez Tubescreamer TS-808 ser jo ikke slik ut. Men kanskje en Maxxon gjør det? Uansett det var denne jeg var ute etter, og som jeg hadde et orginal-eksemplar av tidlig på 80-tallet.

100353_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100353.jpg

Jeg var svært i tvil om hvor min gamle Tubescreamer tok veien den gangen på 80-tallet, men etter å ha funnet en gammel bekjent på forumet her fant jeg ut at jeg byttet bort denne mot en Vox Tone Bender med "Gunnar på Mo", he he .

Jeg kommer med mer DIY-stuff her, hvis det er ønskelig, og har egentlig veldig mye å dele med dere, men til dere som fant tråden fra "Forsterkere - Din Amp" vil jeg si at den programmerbare Preampen jeg lagde for 15 år siden blir litt for omfattende å brette ut her. Jeg fant nemlig min egen gamle dokumentasjon på den , og det var en A4-perm med ca. 5cm med ark på hverandre. Men jeg kommer gjerne med bilder både utvendig og innvendig. Det vi skje her på DIY- forumet om noen dager.

Link to comment
Share on other sites

Fargene på boksene fant jeg nede på Biltema, he he, og jeg pella bare det jeg syntes så greit ut, men du har rett.... den fargen på Distortion + ble jeg rett så imponert over sjøl. Skal sjekke: Biltema art. nr. 36-7116. Det man må være klar over er at dette er dårlig billakk, men boksen ble spreke :-)

Link to comment
Share on other sites

Var den programmerbare preampen noe du solgte, eller var det kun til eget bruk?

Er litt nysgjerrig fordi jeg rundt den tiden brukte en 4-kanals preamp som het Andericson VTP-4 (eller noe sånt), og ble laget i Norge. Den modellen jeg hadde var ikke programmerbar, men jeg mener det kom litt etterpå. Er dette merket kjent for deg?

Link to comment
Share on other sites

Var den programmerbare preampen noe du solgte, eller var det kun til eget bruk?

Er litt nysgjerrig fordi jeg rundt den tiden brukte en 4-kanals preamp som het Andericson VTP-4 (eller noe sånt), og ble laget i Norge. Den modellen jeg hadde var ikke programmerbar, men jeg mener det kom litt etterpå. Er dette merket kjent for deg?

Nei, det finnes kun en i verden :-) og den finnes akkurat nå ute i bagasjerommet på bilen min, for å bli fraktet ned i studioet på jobben min i morgen.

Ja, jeg husker det var snakk om disse Anderikson preampene på 90-tallet, men jeg markedsførte aldri min, fordi den var så vannvittig tung å produsere, så det ble med den ene :-O) Men det hadde vært tøft om noen fikk interresse for den nå, 15 år etter, he he,

Link to comment
Share on other sites

Så lenge det ikke er for salg kan man klistre det man vil på boksene sine.

Men om man ønsker selge disse bør man skrape bort logo før de eventuelt annonseres.

Ja, det var det som var poenget. Det kommer ikke fram om han bygger for salg eller for seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.