Web Analytics
Jump to content

Flere DIY-bokser og mer kommer...


Recommended Posts

Hei, dette startet som en tråd under "Forsterkere" under tråden "Din amp", hvor jeg ble oppfordret til å vise noe jeg har bygget selv. Og jeg kan vel si at er det noe jeg brenner for, og har brent for i alle år, så er det nettopp det å bygge gitarutstyret selv :-).

Jeg har vært sykemeldt hele høsthavåret, og når jeg begynte å komme til meg selv ble det litt kjedelig å bare lese FB og VG, så jeg måtte finne på noe å gjøre. Noe jeg visste jeg elsket å gjøre i gamle dager var å lage duppeditter som fikk gitaren min til å låte bra. Tanken gikk helt tilbake til begynnelsen, da jeg lagde MXR Distortion+ til "halve Fredrikstad". Det var min første "vreng"-pedal.

Jeg bestemte meg for å lage en ny når jeg nå allikevel hadde tid. Men ved å skli rundt på nettet ble det bestilt kretskort til både distortion +, phase 90, micro amp, tubescreamer 808 og fler. Spesielt artig var det da brevet med printkortene var poststemplet El Salvador :-) (Verden har blitt liten;-) Ellers har jeg tidligere laget mine PCB's på jobben!

Her er resultatet etter en høst og vinter i sykemeldingens verden:

100348_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100348.jpg

Bildet be litt uklart, men enkeltbildene er bedre:

100349_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100349.jpg

Det var denne jeg egentlig ville høre igjen og resultatet ble like bra som utseendet. Men jeg kommer allikevel til å legge denne boksen for arkiv fordi jeg har annen ideallyd nå enn for 30 år siden :-). Men jeg har jo lest på nettet at dette er vrengpedalen for metallentusiaster, så vær så god ;-) Med V30's selvfølgelig :-)

Den neste MXR-pedalen er denne Micro Amp-en.

Denne lagde jeg i rein kjedsomhet, og resultatet ble som jeg tenkte, denne kan kun brukes som impedansomformer for gitar til en "Line In" miksebord. Men den der jo pen da :-)

100351_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100351.jpg

Neste MXR pedal er egentlig litt juks, - siden den ble laget (av meg med eget kretskort) allerede for ti år siden. Men i samme slengen lakket jeg og lablet denne samme med de andre. Den ser slik ut:

100350_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100350.jpg

...og nå er det på tide å avsløre seg sjøl..... En ekte MXR Phase 90 hadde bare Speed - kontroll. Denne har to knapper :-)

100352_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100352.jpg

Men selveste go'pedalen kommer til sist. Og alle ser nå at det er fake: En Ibanez Tubescreamer TS-808 ser jo ikke slik ut. Men kanskje en Maxxon gjør det? Uansett det var denne jeg var ute etter, og som jeg hadde et orginal-eksemplar av tidlig på 80-tallet.

100353_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40314/100353.jpg

Jeg var svært i tvil om hvor min gamle Tubescreamer tok veien den gangen på 80-tallet, men etter å ha funnet en gammel bekjent på forumet her fant jeg ut at jeg byttet bort denne mot en Vox Tone Bender med "Gunnar på Mo", he he .

Jeg kommer med mer DIY-stuff her, hvis det er ønskelig, og har egentlig veldig mye å dele med dere, men til dere som fant tråden fra "Forsterkere - Din Amp" vil jeg si at den programmerbare Preampen jeg lagde for 15 år siden blir litt for omfattende å brette ut her. Jeg fant nemlig min egen gamle dokumentasjon på den , og det var en A4-perm med ca. 5cm med ark på hverandre. Men jeg kommer gjerne med bilder både utvendig og innvendig. Det vi skje her på DIY- forumet om noen dager.

Link to comment
Share on other sites

Fargene på boksene fant jeg nede på Biltema, he he, og jeg pella bare det jeg syntes så greit ut, men du har rett.... den fargen på Distortion + ble jeg rett så imponert over sjøl. Skal sjekke: Biltema art. nr. 36-7116. Det man må være klar over er at dette er dårlig billakk, men boksen ble spreke :-)

Link to comment
Share on other sites

Var den programmerbare preampen noe du solgte, eller var det kun til eget bruk?

Er litt nysgjerrig fordi jeg rundt den tiden brukte en 4-kanals preamp som het Andericson VTP-4 (eller noe sånt), og ble laget i Norge. Den modellen jeg hadde var ikke programmerbar, men jeg mener det kom litt etterpå. Er dette merket kjent for deg?

Link to comment
Share on other sites

Var den programmerbare preampen noe du solgte, eller var det kun til eget bruk?

Er litt nysgjerrig fordi jeg rundt den tiden brukte en 4-kanals preamp som het Andericson VTP-4 (eller noe sånt), og ble laget i Norge. Den modellen jeg hadde var ikke programmerbar, men jeg mener det kom litt etterpå. Er dette merket kjent for deg?

Nei, det finnes kun en i verden :-) og den finnes akkurat nå ute i bagasjerommet på bilen min, for å bli fraktet ned i studioet på jobben min i morgen.

Ja, jeg husker det var snakk om disse Anderikson preampene på 90-tallet, men jeg markedsførte aldri min, fordi den var så vannvittig tung å produsere, så det ble med den ene :-O) Men det hadde vært tøft om noen fikk interresse for den nå, 15 år etter, he he,

Link to comment
Share on other sites

Så lenge det ikke er for salg kan man klistre det man vil på boksene sine.

Men om man ønsker selge disse bør man skrape bort logo før de eventuelt annonseres.

Ja, det var det som var poenget. Det kommer ikke fram om han bygger for salg eller for seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.