Web Analytics
Jump to content

hjelp til cubase 5


Dag

Recommended Posts

Hei sitter her ganske så frustrert å prøver å få spilt inn litt gitar på cubase..

Planen min var å koble gitaren min til en pod for så å koble line in i mic inngangen på pcen,

har windows vista hvis det har noen betydning. har gått inn på device --> device setup og ser at under vts audio systems står micen som inactive.

Vet at dette oppsettet er som å banne i kirken, men hvis noen har en god ide om hvordan jeg kan få dette til å funke setter jeg enormt stor pris på dette.

kan også nevne at jeg fikk dette oppsettet til å funke på windows lydinnspilling

Link to comment
Share on other sites

Jeg har egentlig ingen kjennskap til cubase (bruker Logic), men la oss eliminere et par ting:

1. Er mikrofonen "på" på miksebordet i windows? dvs hører du lyd i høyttalerne når du spiller?

2. De DAWene jeg har brukt, har ofte en manuell knapp som skrur på inngangen som skal brukes til å spilles inn (en innspillingsknapp, som gjør at lyden skrus på automatisk), i tillegg til hvilke innganger som er "på"/tilgjengelige inne på device/setup delen, der du bestemmer hvilke innganger du har bruk for.

3. Har du spilt inn/fått lyd på cubase med noe annet gjennom mic inngangen på pcen?

Link to comment
Share on other sites

fikk det til seint i går natt, det gikk på at jeg måtte aktivere line in inngangen til lydkortet i cubase, men jeg skjønner at det integrerte lydkortet bare er boss, horribel latency, så jeg får vel kjøpe et eksternt med firewire eller usb.

så da blir spørsmålet hva bør jeg gå for?

Link to comment
Share on other sites

Det spørs hvor mange innganger du trenger. Echo Audiofire serien har fått mye skryt. Jeg har Audiofire 4 (som jeg er fornøyd med), men det finnes både større og mindre.

Edited by sirell
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.