Web Analytics
Jump to content

Dynamic Range Day


The Euphor

Recommended Posts

http://tinyurl.com/dynamic-range-day-event

Dynamic Range Day - March 20th 2010 - online protest and awareness-raising about the CD "Loudness Wars"

Music is getting louder - and sounding worse.

Over the past 20 years, the recording and mastering of recorded music has been increasingly plagued by an industry-wide practice of making recordings as loud as possible, while crushing any dynamics contained in the original performance.

The result is music that sounds flat, two-dimensional, distorted, and is exhausting to listen to.

This self-defeating race to be "louder" than anyone else has become known as the Loudness Wars. You can read more about it at Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war - or see an example at YouTube -

.

Well... March 20th 2010 is Dynamic Range Day !

This is our chance to fight back and raise awareness.

Click the "Attending" RSVP option on the right to show your support.

- A day of action to raise awareness against the so-called Loudness Wars

- Speak out and tell people you want great-sounding music

- Easy to take part ! Just SHOUT (type in all caps) ALL DAY, EVERYWHERE !

- And when people ask, tell them WHY you're shouting

Read the full story here: http://productionadvice.co.uk/dynamic-range-day

To invite more people to this event, you can give them this link:

http://tinyurl.com/dynamic-range-day-event

To add a Dynamic Range Day banner to your website or blog, go here:

http://productionadvice.co.uk/dynamic-range-day-banners/

And, please to use the "Invite" button here to ask other people to support the idea, too.

This idea is still only a week old, and already we're getting fantastic support - check back here for updates.

Interessant, og lett å delta. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 69
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Følg med kids! Her er noe som er verdt å klyve opp på barrikadene for!

Ja til ekte musikkgjengivelse, for svingende! \m/

Men Castor, normalisering gjør da vitterlig ingenting som helst med lyden bortsett fra å sikre at oppløsningen i digitale medier utnyttes slik at den blir mindre herpa i de eventuelle neste trinnene i prosessen mot en ferdig master...

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

Hm- her er det mulig det er noe jeg ikke kan, eller har misforstått. For at jeg skal lære, gidder du å skrive noen ord om sammenhengen mellom kompression/limiting/normalizing?

En kompressor demper signalet gradvis (ratio) når det overstiger et deffinert nivå (treshold).

En limiter "forhindrer"/"blokkerer" at nivået overstiger det deffinerte nivået (treshold) ved å ha en mye høyere dempingsfaktor (ratio) enn en kompressor.

Ved å normalisere et lydspor foretar man en analyse av nivåene i sporet. Etter dette tar man utgangspunkt i det høyeste peaknivået og bestemmer hvor langt dette skal ligge under 0dBfs (digital klipping). Mao man foretar kun en nivåjustering, man endrer ikke dynamikken i sporet.

Håper dette ble forståelig...

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror McMoen ga en grei beskrivelse av de tre prosessene.

Kan legge til at normalisering er lineær og reversibel, mens kompresjon og limiting er ulineære og ikke reversible.

For ordens skyld, normalisering, som egentlig er vår venn siden den kan lede til større dynamisk omfang, ser slik ut:

y[1..N] = x[1..N] * (1/max(abs(x[1..N])))

DJ

P.S. Idag er det forresten Pi Dagen. Pi er jo helt sentral i alt som har med musikkutstyr å gjøre, og resten av den sivilserte verden for den saks skyld smile.gif

--

Link to comment
Share on other sites

OK- hva blir da forskjellen på en volumøkning og en normalisering, da? Jeg forutsetter at man i begge tilfeller holder seg under 0dB?

I teorien; ingen ting!

I praksis; man kan legge nivået helt oppunder 0dBfs uten at det klipper, og dette uten å bruke masse tid på å finne det kritiske nivået.

Jeg er ikke helt enig i at dette i seg selv gir større "dynamic range". Når man hever nivået til programsignalet, så hever man også støygulvet tilsvarende. Hvis man ønsker å utnytte det dynamiske omfanget som de ekstra bittene ved nivåhevingen gir, må man heve nivået før AD konverteringen ved opptak.

Link to comment
Share on other sites

Det er helt riktig som McMoen sier, at støyen økes like mye som selve signalet - støyen er jo tross alt en del av signalet. La meg utdype ved å nevne at det som er hensikten med normaliseringen, spesifikt i digitale medier, er i tillegg til å utnytte hele dynamikkmrådet, med støy og det hele, å sørge for at signalet vil overleve påfølgende prosessering med minst mulig kvantiseringsstøy relativt til signalets maksimum nivå. M.a.o., ved å få signalet til å bruke flest mulig av de bittene man har tilgjengelig (typisk 16 eller 24) kvalitestssikrer man videre behandling av lyden og også avspillingen via digital-til-analog omvandleren.

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

Det samme med kompressorer og limiter- funksjoner!

Nåja, alt med måte

blodkomprimert er jo et "sound" det også og i visse sjangre og på noen typer lyder er det jævlig tøft

Om jeg komprimerer er det fordi jeg vil ha lyden av kompresjon.

Edited by hkh
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kompresjon er et veldig viktig verktøy for oss teknikere. Alt fra enkeltinstrumenter og vokal til hele pakka trenger ofte å bli gjort litt tightere. I mastring er også kompresjon en viktig del, men gjøres ofte f.eks. med 3-bånds kompressor slik at man komprimerer bass/mellomtone/diskant for seg. Dog er det snakk om et par dB, så det er ikke her lyden blir ødelagt. Det som kan ødelegge er limiter på slutten, slik som siste skiva til Metallica hvor alt er en jevn mur konstant. I det siste har det faktisk blitt utgitt endel plater hvor man har roa ned noe, ikke nok, men noen dB i oppfatta lydnivå. Har mastra endel i det siste, og syns strengt tatt dette låter mye finere enn det meste som selger for tida.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.