Web Analytics
Jump to content

Hjelp til gitarkjøp


walkertex

Recommended Posts

Heisann.

Er ny her på forumet og komplett blank når det gjelder gitarer så håper det er noen her inne som kan hjelpe meg.

Har bestemt meg for endelig å lære å spille og må derfor gå til innkjøp av en gitar. Har kikke en del rundt på nett uten å bli stort klokere.

Stiller følgende krav til gitaren(materialist som jeg er :P)

*Venstrehendt

*Akustisk

*Stålstrenger

*3/4 størrelse(Lettere å ha med seg og lettere å lære å spille på)

*Karbonfiber

Det siste punktet kan selvfølgelig strykes da jeg forstår at prislappen fort blir ganske høy, men helt klart en bonus.

Håper det finnes noen sakkyndige mennesker her inne som kan hjelpe meg!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri sett en akustisk i karbonfiber jeg..

3/4 er litt for lite spør du meg. Walden har en billig gitar til ca 2000,- som heter T550 (T=Travel) eller noe slikt. Det er en veldig fin gitar til prisen og den låter bra tross størrelsen. Den har mindre kropp og noe mindre hals enn normalt. (7/8 tror jeg)

Taylor lager en modell som heter Baby Taylor (3/4) og en som heter Big Baby (litt redusert størrelse i forhold til normalt) Dette er kjempegitarer og låter meget bra. Koster kanskje rundt 4-5 tusen tenker jeg.

Om disse finnes som lefty vet jeg ikke, men de kan gjøres om til det for en relativt rimelig penge hvis du ikke irriterer deg over plekterbrett tingen som havner på "feil side"

Link to comment
Share on other sites

Takk for innspill!

http://gadgetynews.com/blackbird-carbon-fiber-acoustic-guitar/

Men sånne er vel ikke billige tenker jeg.

Har ikke tenkt så mye på pris egentlig. Er villig til å betale nok for en god gitar for å si det sånn. Har satt av 3-4 timer til spilling hver dag så er egentlig mest opptatt at at det er en god gitar og ikke at den skal være billig.

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke helt hvorfor du linker til en nylonstrenger når du spesifiserer en stålstrenger, men det er nå opp til deg. De jeg linket til, er det mest anerkjente merket, og de som har holdt på lengst.

Du har ikke nevnt noen pris, og da har ikke jeg brydd meg om det. De selger ikke Rainsong på Nille..

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke helt hvorfor du linker til en nylonstrenger når du spesifiserer en stålstrenger, men det er nå opp til deg. De jeg linket til, er det mest anerkjente merket, og de som har holdt på lengst.

Ja. Var nok feil det. Men det var her jeg begynte:

http://www.blackbirdguitars.com/rider_steel.html

Men de gitarene du linker til. For en lyd! Finnes det en cirkapris på disse?

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke hva du skal med karbonfiber? De beste gitarene er da laget av tre.. Og de veier 0.. Men hvis du vil betale masse ekstra for å få en gitar med et syntetisk materiale så er jo det greit nok. Regn med å betale fra ca 20000 i Norge. En gitar i tre med god lyd og spillbarhet får du fra ca 4-5 tusen.

Link to comment
Share on other sites

Et lite tips hvis du faktisk ikke har begynt å spille gitar enda er å heller spille "normalt" og ikke lefty. Det er utrolig mye kjekkere å lære seg det, siden markedet for lefty-gitarer er begrenset, og du får mye mer å velge mellom om du da spiller "normalt". Det at du er venstrehendt betyr ikke at lefty er det eneste som funker.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Du er inne på noe Greener. Tenkte mer på karbonfiber som kvalitet siden jeg reiser en god del.

Men forstår jo godt at det er lite økonomisk å kjøpe karbon hvis man må ut med 20 lapper for en. Var ikke klar over prisene :P

Var heller ikke noe krav jeg stilte, mer heller en bonus. En altfor dyr en sådan

Som sagt at jeg er nybegynner når det gjelder gitarer så jeg er åpen for det meste.

4-5 høvdinger er ikke noe problem.

Link to comment
Share on other sites

Da hadde jeg kikket litt på Ovation, som er neste hakk på stigen.. Litt plast, og litt tre. Blir det for dyrt, så har Stagg et par skamløse kopier som låter ganske greit. Men kjøper du Stagg, tror jeg at jeg hadde lagt inn en time eller to hos gitardoktoren med en gang.

Link to comment
Share on other sites

Karbonfiber kan sikkert være en fordel på noen områder, men det som ofte utgjør prisforskjellen på akustiske er nettopp at det er godt treverk i de, så da vet jeg ikke om jeg ville betalt så mye for å få en gitar i et syntetisk materiale :)

Hvis du bor i en by hvor du har en instrumentbutikk med en viss størrelse ville jeg sett litt på utvalget. Lefty gitarer i travel størrelse er det nok lite av, men du kan se på utvalget av "normale" og be om at de bestiller e.l. Hvis du ikke kan spille noe i det hele tatt kan du be betjeningen vise deg hvordan gitaren låter, prøve å se hvordan det lille du eventuelt kan fungerer når du spiller på gitaren osv.

De fleste gitarer i 5+ tusen kroners klassen er rimelig bra, men jeg liker Furch, Seagull og Taylor spesielt. Martin har vel også en 3/4 modell som ikke er så kostbar.

Som tidligere nevnt så blir en 3/4 stålstrenger for liten for en voksen mann (mener jeg) blandt annet fordi halsen blir så smal, så du får heller se om de har noen "travel" utgaver som er betalelige. (3/4 nylon strenger kan fungere, men det er altså fordi de har et mye bredere gripebrett i utgangspunktet og fordi man gjerne ikke spiller så mye oppover halsen på de)

Link to comment
Share on other sites

De Taylor gitarene virker som midt i blinken!

Låter knall og er usedvanlig gode å spille på faktisk. Kjøper du en kasse som passer og en luftfukter til lydhullet, så holder nok gitaren på reise også skal du se.

Edit:

Hvis du synes gitaren (hva du nå enn velger) er tung å spille på kan du skifte til tynnere strenger. (Få de på butikken til å gjøre det første gangen, da halsen ofte må justeres litt i den forbindelse) Og kjøp en reim først som sist, noen plekter og en tuner.

Se her for mer info om ekstrautstyr : http://gitarnorge.no/artikkel/195/gitarguiden_del5

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.