Web Analytics
Jump to content

En skikkelig 80's hardrock låt.


Ricky

Recommended Posts

Sitter og lager musikk til bandet jeg spiller i om dagen. Lagde denne låta, som endte opp med å bli alt for "snill" i forhold til den musikken vi egentlig spiller. Siden låta nok aldri kommer til å havne på noen skive uansett, tenkte jeg skulle dele den med dere her inne i stedet. Er kun en simpel demo dette her hva det angår lydkvalitet. Trommene er gjort i EZdrummer, bassen er kjørt gjennom Ampeg SVX, og på gitarene har jeg brukt Revalver.

Vokalen er av meg, så den må dere ta med en klype salt. Er ikke store vokalprestasjonen, men nå er det heldigvis ikke jeg som synger i bandet jeg ellers spiller i. Er ganske fornøyd med koringene.

Låta har den fengende tittelen Satisfy My Soul (With Alcohol), og låter rimelig 80 talls.

http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=808835&songID=8838505

Edited by Ricky
Link to comment
Share on other sites

Synes vokalen funker fint, jeg. Men growling (tøft nok..) i en åttitallslåt?

Mye bra her, men helt til å begynne med trodde jeg det var grunge (grøss) du prøvde deg på. Skal du være litt mer tidsriktig, så stram opp gitarene til å begynne med skikkelig.

I det hele tatt blir det littegranne grumsete gjennom hele greia på min lytting. Litt strammere EQ, kanskje? Gitarsoloen kan du plukke fram i miksen litt mer. Nå er den knapt nok høyere enn kompet.

Likte låta, jeg. Fin melodi, synes vokalen fungerte, kurant gjennomført. Spilte høyt!

Link to comment
Share on other sites

Hyggelig at du likte det. Når det gjelder lyden, så foretrekker jeg å overlate det til folk som har greie på det. Bruker kun hjemmestudioet som en "skisseblokk" til låt ideer. Må innrømme at jeg ikke har brukt EQ på noen ting i miksen, ikke engang på vokalen. Var heller aldri meningen at det skulle bli en 80 talls låt dette her, men etter hvert som chorusen tok form med koringer og det hele, så låt det mer og mer "hår"rock.

Link to comment
Share on other sites

Likte låta jeg også, fikk faktisk litt vibber av gammel Twisted Sister, særlig av versene. Bra vokal som passer godt til låta synes jeg også det er.

Forøvrig enig med Castor, synes ikke introen funker optimalt. Den virker litt rotete på meg.

Er enig i at introen låt litt rotete. Har nå fjernet masse vreng fra sentergitaren, og da låter introen mye ryddigere. Morsomt at du synes vokalen funker, det hadde jeg aldri trodd noen ville si.

Link to comment
Share on other sites

Funker knallbra den låta her! :)

Kunne sikkert dukket opp hos Alice Cooper eller noe slikt :D

Enig i at vokalen fungerer bra. Syns refrenget funker kjempebra, med koringa. Syns soloen var tøff også.

Rett og slett en god låt, gratulerer! :)

Link to comment
Share on other sites

Funker knallbra den låta her! :)

Kunne sikkert dukket opp hos Alice Cooper eller noe slikt :D

Enig i at vokalen fungerer bra. Syns refrenget funker kjempebra, med koringa. Syns soloen var tøff også.

Rett og slett en god låt, gratulerer! :)

Takk for den. Kult at du likte det.

Link to comment
Share on other sites

Knalltøff låt! Denne kunne herrene Müller og Baarli lett gjort en knall versjon av!

Hvis jeg skal si noe om lydbildet, synes jeg gitarene blir litt sølete/grumsete store deler av låta. Trommene blir litt for "tynne". Den type låte kler ei basstromme med mer mat i og skarpen likeså. Hører du har brukt Drums from Hell-kitet her, og jeg tror kanskje standard-kitet hadde gjort seg bedre på denne låta, da det er mer dynamisk.

Vokalen og koringa funker, synes jeg. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.