Web Analytics
Jump to content

Innspilling full-lengde album


stene92
 Share

Recommended Posts

Yoyo!

Er det noen som har noen tips på hva som er lurt å være EKSTREMT nøye på når vi skal recorde en full-lengde plate.

Tid i studio har vi ubegrenset med! Dette skal være en plate vi skal være stolt av i 2år ++ etterpå..

Har spillt inn to EP'er, men kan ikke si jeg er fornøyd. nå etter 3år(da vi var 14/15år) etter den første og 1år etter den andre (da vi var 16/17 år).. Men det er jo ganske normalt da vi har byttet ut medlemmer og forbedret oss veldig mye i forrhold til den gang.

Så om noen har noen erfaringer eller tips de vil dele er jeg glad for hver minste ting! :)

innspillingen vil fåregå i studio jeg har bygd meg (http://forum.gitarnorge.no/topic/22563-bygging-av-studio-dagbok/page__st__40__gopid__403833entry403833)

Og vil bli sendt videre til profesjonelt studio for mixing og mastring.

Link to comment
Share on other sites

Bruk god til på å skru bra grunnlyd. Gjerne forby uttrykket "vi tar det i mixen", det berre forseinkar problemet.

Samme med spilling og vokal. Er det ikke "helt der", så er det sannsynligvis ikke bra nok. I og med at dere ikke trenger å tenke på studiokostnader, kan dere være veldig nøye med at alt dere spiller inn, er så bra som dere mener dere kan få til. Vær på den annen side forsiktig slik at innspillingene ikke mister all "nerve". Hvorvidt man lykkes med det, avhenger jo selvfølgelig av hvor dyktige man er som musikere.

Det kan også være lurt å ha en utenforstående som følger prossessen fra "utsida", men det kan selvfølgelig være vanskelig å finne noen som gjør det uten betaling.

Det er jo også et spørsmål om hva som er målet deres med plata.

Link to comment
Share on other sites

Utrolig mye å tenke på her. Og folk har jo allerede sagt mye bra, men jeg skal prøve å komme med noen tips. Jeg har dessverre ingen erfaringer med å spille inn et helt album. Likevel har jeg spilt inn en del ting, og kan gi bort noen av tingene jeg tenker på når jeg lager et produkt:

 • Bruk mye tid til å lytte. Gjerne på lavere volum, for man blir fort trøtt i ørene og ser lettere gjennom fingrene på ting når man hele tiden jobber med høyt volum.
 • Tenk litt over lyden dere vil ha. Skal det låte produsert, eller litt mer vintage og organisk? Noen liker jo at det suser litt og låter litt "uferdig".
 • Finn artister og gjerne konkrete låter dere liker, og lytt på dem under prosessen. Under miksing kan det være lurt å legge en låt eller to som referanse i programmet man bruker.
 • Vær tydelige på det dere vil ha, spesielt hvis dere ikke skal mikse det selv.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har noen tips på hva som er lurt å være EKSTREMT nøye på når vi skal recorde en full-lengde plate.

At dere har platekontrakt.

I det minste distribusjon. Greit nok at det er moro å spille inn, men skal man lage en fullengder har det en tendens til å bli så mye arbeid at man er lei før man er ferdig. Og da er det LITE tilfredsstillende å ikke ha noen som pusher greiene ut til folket når det endelig er ferdig.

Link to comment
Share on other sites

Få nok gode takes av heile låta. Gjerne 4-5 gode, så kan du klippa mellom dei seinare, og spela inn småpirk. Såvidt eg har fått med meg så spelar de progmetall, og der er det jo fint lite nerve frå før av, så berre ver perfeksjonistar med å få ting skikkeleg, iallefall når de ikkje har noko tidspress. Ingen sjanger for slurv. Få nokon til å sitja ved spakane når du spelar inn og fortelja deg at du spelar feil, utight, slurvete etc. Jævla irriterande, men det hjelp på resultatet.

Sjølv om de har god tid, sett opp ein tidsplan, og prøv så godt de kan å følgja den, ellers kan ting skli ut, og de blir aldri ferdige.

Link to comment
Share on other sites

At dere har platekontrakt.

I det minste distribusjon. Greit nok at det er moro å spille inn, men skal man lage en fullengder har det en tendens til å bli så mye arbeid at man er lei før man er ferdig. Og da er det LITE tilfredsstillende å ikke ha noen som pusher greiene ut til folket når det endelig er ferdig.

Vi har platekontrakt med Audiovisjon Records! Så det vil bli distribuert på en ordentlig måte :)

- Ja, vi er svært pirkette denne gangen.. har troa på dette :)

Edited by stene92
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.