Web Analytics
Jump to content

ibanez ts808 settings


jørgen10
 Share

Recommended Posts

Vel du har drive og tone da.. Tone setter du til så lys/mørk tone du vil ha. Drive bestemmer jo hvor mye vreng boksen skal lage og volum/level bruker du jo bare for å sette det du synes er passende utgangsnivå/forsterkning i boksen. (noen vil at boksen skal forsterke litt når den brukes for å gi høyere lyd på solo f.eks, mens andre vil bare ha samme signalstyrke som når boksen ikke er koblet inn)

Det er helt umulig å gi noen oppskrifter på hvordan en OD pedal skal innstilles egentlig, det hele avhenger veldig av hvilken gitar og forsterker du bruker, samt hva du er ute etter..

Hvis du bruker boksen sammen med en Cube (var det ikke ?) så er det ikke sikkert du får så mye glede av den. Prøv å still forsterkeren til en Fender eller Marshall aktig nesten ren lyd og forsøk å bruke boksen med varierende vreng - hvis du synes det låter tøfft så er det jo fint. Eventuelt kan du jo prøve å endre vrengkarakteren i forsterkeren ved å tilføre en lett vreng kombinert med litt vreng på forsterker og se om du synes det er gromt.

Som det vel ble nevnt i en annen tråd så er ikke modeleringsforsterkere som cube noe som fungerer særlig godt med OD/vreng pedaler.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
stevie ray vaughan?

han brukte en cranka amp, og brukte booste signalet når han spilte solo og stuff..

gain: 0-1

tone: klokka 10 til 13

level: så høyt som passer.

Thorris har poenget her. SRV brukte denne til å booste det første røret i ampen. Derfor så lav Gain og så høy Level.

Men dette funker bare hvis du har en forsterker med rør i inngangen.

Jeg har også ekprimentert med dette på min tidlig 60-talls Bassman. Jeg fikk ikke noe stort kick av den lyden, men det er jo smak og behag.

Det låt absolutt ikke dårlig, men det var ikke helt det jeg er ute etter.

Men en TS-808 låter jo pent på nesten alle innstillinger, dersom du ønsker en snill type drive, eller bluesa chrunch.

Den gir aldri boe brutalt trøkk rett i fjeset, lissom :)

Link to comment
Share on other sites

lurer på hvordan srv hadde låtet i dag, hvis han hadde bruk roland cube! :lol: epic!

SRV hadde en slik sinsyk signatur i fingrene sine, jeg tror ikke mange ville hørt forskjell i en blindtest :blink: . Ellers var TS-808 innstillingene noe jeg brukte 5 minutter på. Satt meg ned og dro fram pedalen, fant de 4 "kjappeste" innstillingene som låt bra i mine ører.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.