Web Analytics
Jump to content

Brei Hals


Webster
 Share

Recommended Posts

Hei, Eg har tenkt å kjøpe en elektrisk gitar, men eg er usikker på hvilken.

Hittil har eg bare spilt på min mor sin gitar, en akustisk Morgan med veldig brei hals, noe som eg elsker å spille på.

Hin dagen prøvde eg en venns el gitar, og den hadde ekstremt smal hals, eller strengene satt tett sammen.

Er det noen gitarer der strengene har stor avstand mellom hverandre?

No ska det være sagt at eg er ikke noe proff eller noe, eg bare spiller på gøy, så den må være litt rimlig..

Hjelp?

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en 12-strenger og ta av halvparten av strenga, hæhæ. Men fra spøk til Alvor, Gibson-gitarer er jo ikke kjent for å ha de tynneste halsene her i verden, men det blir kanskje litt kostbart? Dra og prøv litt forskjellig i en butikk, det finnes garantert noe der ute som passer deg.

Nå var jeg jaggu til mye hjelp, ja.

Link to comment
Share on other sites

Moren din sin gitar er vel ikke tilfeldigvis en "nylonstrenger" (type klassisk gitar)? Isåfall finner du neppe en elektrisk med samme bredde. Dersom hun har en akustisk med stålstrenger så skal det nok være mulig å finne noe lignende i det elektriske landskap.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde inntil nylig en Ibanez XPT700 der halsen var betydelig breiere enn på min Tuscany Rush (LP-type). Da jeg har tykke pølsefingre, foretrakk jeg ofte den breiere halsen når jeg spilte fingerspill og liknende... Nå for tida er jeg bare nær de andre strengene:(

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde inntil nylig en Ibanez XPT700 der halsen var betydelig breiere enn på min Tuscany Rush (LP-type). Da jeg har tykke pølsefingre, foretrakk jeg ofte den breiere halsen når jeg spilte fingerspill og liknende... Nå for tida er jeg bare nær de andre strengene:(

La meg gjette (for å få et tall på ting) Tuscany gitaren er asiaprodusert og en LP modell - la oss si at halsen er ca 41mm ved nut. Ibanez gitaren har Edge trem ? Da er halsen 43mm ved nut.

Og der har du stort sett variasjonen du finner igjen - et par milimeter..

Ibanez halsen føles mest bred fordi den også er så tynn og har en så flat profil.

Link to comment
Share on other sites

Det der med Toscana må du ta med en klype salt. De er nok laget i Korea, men halsen er muligens montert i Italia. I alle fall har de gjort en setup og finjustering i pasta landet. Det er bare ikke mulig å lage en slik gitar fra grunnen av i Italia til en slik pris - ta en titt på hva annen "hjemmesløyd" fra samme land koster..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.