Web Analytics
Jump to content

Traveler Guitar


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg har lenge vært fascinert av kompakte el-gitarer, der Steinberger er originalen alle kjenner til.

Nylig kom jeg imidlertid over Traveler Guitar, som har en hodeløs hals, men som likevel virker å være basert på standardiserte gitardeler (stemmeskruer mm) som er bygget inn i kroppen.

Noen som kjenner til disse og kan si noe om kvaliteten?

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd en par av disse, og jeg syntes halsen var litt for rund for min smak. Ikke direkte dårlig å spille på, bare annerledes (eller rettere sagt noe annet enn det jeg er vant med selv...). Hvis du først er ute etter en liten gitar er Speedster og Ultra-Light gjerne ikke så dumme.

Her er en side som lister opp flere varianter av reisegitarer: Travel guitars

Men den minste reisegitaren er nok Lapstick'en, og jeg må ærlig innrømme at den frister: Lapstick :blush:

Hvis du er ute etter reisegitar kan du jo snakke med disse gutta Play Away Guitars - spesielt Ministar-gitarene ser jo tøffe ut, og ikke minst ekstremt reiseklare!

Link to comment
Share on other sites

Dette var nyttige lenker. Takk skal du ha, fuzz-mullah.

Er litt usikker på hva du mener med at halsen er "for rund". Kan du utdype det litt nærmere?

Ser også at Ultra-light varianten kommer med piezo-pickup. Hvordan fungerer det i forhold til en vanlig el-gitarpickup? Blir sounden veldig annerledes?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Sorry, litt utydelig med ordet "rund", men jeg er vant med Fender C-profil på gitarhalsen, dvs at halsen har en litt flattrykt bue på baksiden. Traveler-gitarene var mer jevnt rund i halsen, dvs mer som en baseball-kølle (eller "fat neck" hvis vi skal holde oss til gitarspråket ;) )

En piezo-pickup plukker opp vibrasjon og brukes derfor gjerne til akustiske gitarer, mens en vanlig pickup plukker opp magnetisk svinging (veeeldig enkelt forklart).

Vil du ha noe som låter mer som en akustisk gitar er det Ultra-Light som er tingen, mens Speedster vil gi vanlig elgitar-lyd.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Anbefaler å prøve Hohner eller Steinberger først. Headless, small kropp, limt inn hals, fin sustain, helst med 2 humbuckere. Har 2 Hohner selv og en Steinberger Transcale. Hohner han du skaffe for 4-600 usd, Stenberger for kanskje 1000. Mye headless for pengene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.