Web Analytics
Jump to content

Søken etter choruspedal!


Konnis

Recommended Posts

Heisann.

Har i det siste fått litt GAS på chorus og flanger, og har derfor trålet eBay i helga. Har lyst på en chorus og en flanger som ikke bare er Boss.

Hadde egentlig pekt meg ut en MXR M117 på flangerfronten, men så kommer jeg på at denne trenger 18V. Det har ikke jeg på fueltanken. :(

Så kom jeg over en TC Electronics SCF som jeg fikk lyst på. Men fant _ingen_ informasjon om strømmen denne går på, så spurte like så greit Mr. TC Electronics selv. Fikk svaret at denne hadde egen intern strømforsyning og kunne ikke gå sammen med FuelTanken min. Wait.. hæ? Hva prøver de å si; at det kun funker med det medfølgende adapteret?

Kort fortalt er dette en tråd der dere kan tipse meg til fancy chorus og/eller flanger-pedaler som jeg helst kan kjøre på FuelTanken min, hvis ikke må jeg begynne å styre med skjøteledninger etc. Det vil jeg helst ikke.

Er keen på noe mektig noe, fant ut at ting på eBay er såpass billige så gidder ikke kjøpe noe skræle greier. Hadde det ikke vært for strømmen hadde jeg sikkert endt opp med en MXR stereo chorus og en MXR flanger. Kanskje jeg egentlig må ha en ny strømforsyning? :|

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Så lenge du skriver i signaturen din at det er en MIJ-Boss så er du tilgitt... Hæhæ ;D

Forøvrig så syns jeg den nye MXR Black Label Chorus ser fet ut! Den er sikkert ikke helt ulik Stereo Chorusen, siden Zakk brukte den før. Under halve størrelsen også :)

Link to comment
Share on other sites

tc scf har en strømkabel som går rett ut av pedalen.

Det er fortsatt den beste choruspedalen jeg har prøvd, en klassiker!

Flangerdelen i den er litt for snill i forhold til mange andre, men chorusen er knall og bør selvsagt brukes i stereo for å få maks ut av den.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bumper denne litt, sjekker hovedsaklig ut chorus nå.

Har sett på følgende:

MXR BLC

En eller annen Boss-chorus (hva er forskjellen mellom Chorus Ensemble og Super Chorus?)

Visual Sound Liquid Chorus

Voodoo Lab Analog Chorus

Så er det jo Twisteren, men vet ikke om jeg har råd til denne atm :P

Noen som vet noe om prisnivået på gitarutstyr i Spania btw?

Link to comment
Share on other sites

En eller annen Boss-chorus (hva er forskjellen mellom Chorus Ensemble og Super Chorus?)

sjekk ut en grei oppsummering på bossarea om Super Chorus og CE. legg merke til at de gamle BOSS-chorusene er analoge (BBD - bucket brigade), mens de nyere er digitale.

enkelte mener at DC-2 Dimension C er den beste chorusen BOSS har laget. selv har jeg en eldre, analog Super Chorus som gjør det jeg vil.

Link to comment
Share on other sites

Er enig at Arion faktisk er veldig veldig bra, til tross for at man ofte tror noe annet når man ser plastikkboksen.

Hvor mye bruker du chorus (ville avgjort hvor mye jge hadde orket å bruke på den)? Hvor dramatisk skal den være? Det er mange kjempegode alternativer, og noen av dem koster en god del (mellom 2 - 3000. Her er noen linker hvor du finner lydklipp:

Retro-sonic chorus er en kjempesak:

http://vintageguitar.no/varekatalog/effekter-n-z/retro-sonic/520-retro-sonic-chorus

T.C Electronics SCF er allerede nevnt.

Analogman Clone Chorus (veldig vintage, "sirup"-lignende chorus av god kvalitet:

http://vintageguitar.no/varekatalog/effekter-a-m/analog-man/301-clone-chorus

Diamond Halo Chorus:

http://www.godlyd.no/default.asp?page=31&product=2324&p2324_v=1

Edited by ItMightGetLoud
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.