Web Analytics
Jump to content

Den første låta jeg noensinne har skrevet


Tambarskjelve
 Share

Recommended Posts

Som tittelen sier, dette er min første låt noensinne. Lei av coverband der ingen hadde interesse for eget stoff bestemte jeg meg for å prøve på egenhånd.

Vet ikke helt hvilken sjanger jeg skal putte dette i, Old school heavy metal eller NWOBHM kanskje?

Alle gitarer, samt bass er av meg. Vokalen er av en kompis og trommene er av kjæresten til min stedatter.

Prosjektet er ikke helt i mål enda, så foruten hva dere mener om selve låta, er jeg også ute etter tips til sluttmiks og andre detaljer som kan forbedre produktet.

Hva jeg selv mener:

Vokal er stedvis sur, for lite aggresjon og for langt framme i lydbildet. (skal gjøres helt på nytt)

Overheadmikker på trommene er for langt framme i lydbildet, dvs. for mye hihat og cymbaler, mulig for mye diskant på dem også.

http://soundclick.com/share?songid=8759950

Fyr løs folkens. Jeg er godt voksen og tåler det meste. :lol:

Link to comment
Share on other sites

u engasjert

At det er mulig..

Vokalen bør tas på nytt, men kul stemme og bra potensiale. Er ikke så veldig fan av gitarlyden, den kan gjøres mye bedre. Tok du opp gitarer to ganger? Man får tusen ganger bedre lyd om man tar opp to ganger, og pan'er left og right på spora.

Link to comment
Share on other sites

Gitarene er på "vanlig måte" doblet på både høyre og venstre side, altså 4 rytmegitarer.

Gitarlyden er Dean Deciever (EMG`S) i boss GT-8 inn i miksebord og Prootools. Har en mistanke om at tekniker har lekt seg litt med lyden min i etterkant......

Skal uansett gå igjenom hele mixen i samarbeid med ham etter at ny vokal er tatt opp.

Link to comment
Share on other sites

At det er mulig..

Vokalen bør tas på nytt, men kul stemme og bra potensiale. Er ikke så veldig fan av gitarlyden, den kan gjøres mye bedre. Tok du opp gitarer to ganger? Man får tusen ganger bedre lyd om man tar opp to ganger, og pan'er left og right på spora.

Hva er feil med å si at vokalen høres u engasjert ut? Bra stemme ja, men høres ikke ut som han vill trøkke / meiner noe av teksten..

Link to comment
Share on other sites

Takk!

Men hva er egentlig stilen? Litt usikker selv. Vikingmetal? Folkmetal? Klassisk Heavy metal?

Haha, godt spørsmål! Jeg trodde jeg hadde en god formening, men nå ble jeg usikker.. Jeg tenkte vel egentlig klassisk heavy metal, men når du sier viking, så ser jeg den også!

Men det er jo bare steinkult å blande litt sånn da. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.