Web Analytics
Jump to content

A new Dawg is born


Recommended Posts

The Making of a Dawg.

Jeg tenkte det kan være gøy å få innspill på mitt neste prosjekt mens jeg holder på. Så her viser jeg litt av prosessen i et forsterkerbygg.

Jeg har ikke kommet så langt og lurer på om det er noe vits i å poste noe nå, men hvis jeg venter til den er ferdig er det litt værre å bruke evt gode idéer fra dere :rolleyes:

Det blir en klassisk gitartopp med 6V6 lamper i pushpull. Effekt blir 15 – 20watt avhengig av om det brukes fast- eller katodebias. Jeg tror jeg lager en svitch så begge kan brukes.

For å ha litt 'old-school charm' brukes rørlikeretter og choke i strømforsyningen, og relativt lite kapasitans for god 'touch response' og deilig kompresjon.

Litt moderne teknologi må inn også, som feks strømkilder til glødingen og sannsynligvis også regulert spenning til preamp for lav støy og minimal inrush strøm ved påslag.

Først finner vi frem delene:

post-2521-12659666948_thumb.jpg

post-2521-126596671031_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja det er likeretteren, og den har ligget i den RCA esken i mange år...men det er en 53KU laget i england muligens på '50 tallet ;) Det er en svak versjon av 5U4 og pinkompatibel.

Jeg tror jeg lar alu-chassiet være ubehandlet. Jeg vurderer en rød farts-stripe, men tror ikke jeg gidder.

Link to comment
Share on other sites

Spennende. Ser på websia di at du liker leke med utradisjonelle design også kosmetisk.

Er plasseringa av kontrollene er resultat av kabinettdesign, eller kun elektroteknisk hensyn?

Skarpe øyne gitt! Det er for å ha kort signalvei, samt å holde alt som har med signalet å gjøre så langt unne nett-trafoen som mulig.

Når jeg kommer til innmaten skal jeg vise hva jeg mener.

Link to comment
Share on other sites

Dette blir moro. Jeg har fulgt med på det du driver med siden du var på Norge Rundt i sin tid :D

Hyggelig. Hehe, jeg husker jeg faktisk trodde jeg skulle leve av dette...MOHAHAHAHA! Så dum var jeg.

Men morro er det, så det er vel noe jeg gjør til fanden tar meg.

Link to comment
Share on other sites

Det har blitt lite tid til denne i det siste, men det har gitt tid til grubling mht kretsen.

Jeg har bestemt meg for at denne skal bli 'back to basic simple'. Jeg har inkludert en drivertrafo i fasesplitteren som driver utgangsrørene. Da slipper jeg stygge kondiser og varme motstandere, og den kan i tillegg levere effekt til gitterene til utgangen. Tøft.

Siden det blir så mye trafo jern, må jeg kalle denne for 'Ironclad', eller 'Merrimack' som var verdens første krigskip i jern, et 'Ironclad' class ship.

Jeg holder meg stort sett unna 12AX7, mest fordi det har mer gain enn hva jeg synes er nødvendig. De fleste preamper ender opp med dempeledd av motstandere mellom gaintrinnene fordi det blir for mye gain. Da synes jeg det er bedre å bruke rør med lavere gain og da få en enklere signalvei. Less is more!

6922 er en variant av kvalitetsrøret E88CC som har lavere egenstøy, lavere impedans for lettere å drive neste trinn, og mer brukbar gain. De er vanlige i mikpreamper og annet studioutstyr, og er fortsatt i produksjon.

Jeg har noen flotte E180F liggende som jeg egentlig skal bruke i rørmikken jeg holder på med. Det er et 'special quality' type pentode for militær og proffesjonelt utstyr.

Både 6922 og E180F liker lavere spenninger enn typiske preamprør så det er mer behagelig å jobbe med. De er lavimpedante og kjører på relativ høy strøm, som gjør at de lett driver tonestacks og slikt uten katodefølgere. Katodefølgere har jeg testet og har funnet ut at om jeg i det hele tatt hører forskjell så fåretrekker jeg å ikke ha de i kretsene.

Så her er det jeg ser for meg foreløpig:

post-2521-126649405353_thumb.jpg

Utgangstrinnet blir litt spesielt i og med at jeg lar meg inspirere av tidlige Western Electric og Thordarson kretser der de brukte trafokobling mellom trinnene.

post-2521-126649404754_thumb.jpg

Nå må jeg bestemme meg for hvordan jeg skal droppe spenningene fra 400volt til rundt 150volt til preampen...Det er så mange valg...

Skal jeg fortsette i 'KISS' stien og bruke motstandere i en serie eller skal jeg inkludere moderne teknologi og gå for konstantstrømkilde? Hmmm...alle mulighetene gjør det morro, men til tider frustrerende da det ikke alltid er lett å bestemme seg;)

Edited by semperfi
Link to comment
Share on other sites

En kul ting med trafo i fasesplitteren er at de to fasene blir splittet i trafoen ganske bra, selv om den drives single-ended. Det betyr at jeg ikke behøver å bekymre meg om at 'long tailed pair' fasesplitteren får bias fra en høy impedanse. Det forenkler kretsen i tråd med KISS filosofien;)

Link to comment
Share on other sites

det er friskt å se en så enkel og ukomplisert krets som likevel er helt utenfor normalen for gitarforsterkere.

jeg likte spesielt godt biten fra tonekontrollen og ut. her var det en del ting jeg må tenke på.

med 4 (eller 5? gløding?) jernklumper treffer navnet bra B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.