Web Analytics
Jump to content

Japansk Fender®


Knopfler-fan
 Share

Recommended Posts

Denne tråden har sikkert vært oppe ca tusen ganger men anyways: (Denne gang glemmer vi Mexico'en )HVA skiller en japansk Fender (Strat og Tele) fra en USA?

Vil helst kun ha svar som er basert på pure facts, og ikke noe "har hørt at kvaliteten er dårligere" greier. Noen som har personlige erfaringer, eller som har snakka med folk som har skikkelig peiling?

Link to comment
Share on other sites

Det står "Made In USA" i stedet for "Made in Japan" ?

hehe...

har prøvd noen japan strater..for å være helt ærlig så kjenne jeg ingen stor forskjelle melleom dem og en USA standard(utenom prisn da)

Link to comment
Share on other sites

De eledre Japanske strattene har et meget godt rykte, og på et tidspunkt sies de å ha vært av bedre kvalitet enn sine US Made counterparts.

Akkurat nå vet jeg ikke hva som skiller gitarene, men mulig det ligger i treverk og mikker.

Link to comment
Share on other sites

For å si det på en annen måte.

Kvaliteten på det mekaniske er noe lavere på japanske modeller, men de kan fungere like godt som mekanikken på amerikanske modeller.

Treverket har løsere kvalitetskontroll, det vil si at treverk som ikke ville blitt brukt i en amerikansk modell godt kan brukes i en japansk modell. Det vil også bety at du kan finne en japansk modell med like bra treverk som den beste på amerikanske modeller, men sjansen er liten.

Så i effekt kan du finne en japansk modell som er like bra som en amerikansk, men du vil også finne mange som er dårligere. Kjøper du en amerikansk modell skal du være garantert en viss kvalitetsgrense.

Link to comment
Share on other sites

På slutten av 80- tidlig 90-tall så hadde jo amerikanerne sinnsykt mye shipping via Japan noe som også foregikk innenfor Fender, der delene ble laget i USA og bare skrudd sammen i Japan, fordi japsene jobbet billigere.

Det var eneste forskjell da og vil ikke tro at japsene var dårligere til å skru sammen en am., hvordan det er nå er jeg ikke sikker på.

Link to comment
Share on other sites

den dag i dag så er det vell ikke slik at en Mexico Strat blir laget i mexico ?? .. det er vell bare at den opprettholder standarden til en mexico strat iforhold til en usa (som likesågodt kunne vært laget i kina, hadde fender hatt en fabrikk der)..

usa, mexico, japan etc.. er vell mer en form for "modell" beskrivelse, enn akkuratt hvor den kommer ifra ? .. eller er jeg helt ute å kjører nå?

Link to comment
Share on other sites

Jaja, Fender bygget ny fabrikk i Mexico for noen år siden, og der lages alt.

Angående Mackie, så var det noe jeg likte med den 40-8-2'en, men jeg klarer ikke komme på hva det var...

Link to comment
Share on other sites

Har hørt av forhandlere at de sier at en Japan Tele er akkurat lik en USA Tele, mens en Mexico ville skille seg ut (negativt selvsagt)

Det burde jo stemme det DE sier, for ellers kunne de jo anbefale meg en USA Tele til 14 tusen og tjene grovt framfor å selge meg en Japan Tele til 7-8... Med på tanken?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.