Web Analytics
Jump to content

Michael Manring - Bassisten over alle bassister?


The Euphor
 Share

Recommended Posts

Ja, her sitter jeg og tenker litt på Michael Manring. Jeg husker godt alt styret rundt plata Thonk som kom en gang tidlig på nittitallet. Ingen av oss hadde hørt den, men mange artiklerstod på trykk om denne godsaken. At gitarister som Steve Morse og Alex Skolnik hjalp selvfølgelig litt på stemningen, men denne bassisten skulle være det alle hadde letet etter.

Ble så engasjert nå at jeg fant “Music for Armchair Funambulists” (Ikke fra Thonk!). Skal lytte til den umiddelbart, gikk bare så tregt med nedlasting. Her er noe som står om den låta:

MICHAEL'S NOTES

“Music for Armchair Funambulists” is the piece that necessitated the creation of the Hyperbass. I originally wrote it on my Musicman Stingray fretless

, performing all the tuning changes by turning the tuning keys while playing. I got pretty good at this and performed the piece live a few times, but realized that the monitoring situation is often so poor in a live concert situation that it’s very difficult to hear if you’ve gotten a string quite in tune or not. I wanted a faster, more reliable and more flexible system for changing tunings while playing, so I spoke to Joe Zon about it and we came up with the Hyperbass. Having the Hyperbass made playing “Music for Armchair Funambulists” a real joy and inspired me to write other pieces using re-tunings.

Og her sitter jeg fortsatt. Blodsikker på at jeg har den plata i samlinga et sted. Hva synes nærværende bassister om denne duden?

Pust...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.