Web Analytics
Jump to content

Michael Manring - Bassisten over alle bassister?


The Euphor

Recommended Posts

Ja, her sitter jeg og tenker litt på Michael Manring. Jeg husker godt alt styret rundt plata Thonk som kom en gang tidlig på nittitallet. Ingen av oss hadde hørt den, men mange artiklerstod på trykk om denne godsaken. At gitarister som Steve Morse og Alex Skolnik hjalp selvfølgelig litt på stemningen, men denne bassisten skulle være det alle hadde letet etter.

Ble så engasjert nå at jeg fant “Music for Armchair Funambulists” (Ikke fra Thonk!). Skal lytte til den umiddelbart, gikk bare så tregt med nedlasting. Her er noe som står om den låta:

MICHAEL'S NOTES

“Music for Armchair Funambulists” is the piece that necessitated the creation of the Hyperbass. I originally wrote it on my Musicman Stingray fretless

, performing all the tuning changes by turning the tuning keys while playing. I got pretty good at this and performed the piece live a few times, but realized that the monitoring situation is often so poor in a live concert situation that it’s very difficult to hear if you’ve gotten a string quite in tune or not. I wanted a faster, more reliable and more flexible system for changing tunings while playing, so I spoke to Joe Zon about it and we came up with the Hyperbass. Having the Hyperbass made playing “Music for Armchair Funambulists” a real joy and inspired me to write other pieces using re-tunings.

Og her sitter jeg fortsatt. Blodsikker på at jeg har den plata i samlinga et sted. Hva synes nærværende bassister om denne duden?

Pust...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.