Web Analytics
Jump to content

Feil med elektronikk?


Nemiz
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Sitter med et lite problem akkurat nå! Har holdt på med et "gitar-prosjekt" en stund, og da tiden var kommet for å lodde pickups, fant jeg ut at det ikke var min sterke side.. Spesifikasjonene var som følger: en humbucker i bridge, en sc middle og sc stacked humbucker neck. Volum pot med push/pull for coilsplit på bridge humbucker, en tonekontroll til humbucker alene og den andre tonekontrollen til resten + 5 veis velger. Jeg leverte plekterbrettet til en gitarmaker, og ba han lodde det slik jeg har skrevet overfor. Da jeg satte det i og prøvde gitaren, var det mye som ikke stemte.. Tonekontrollen til humbuckeren reagerte ikke og det var syke sprakelyder fra push/pull pot'en. Jeg var mest irritert over lydene, og leverte den tilbake til gitarfyren. Han sa det var jordingsproblemer og pickupsa var "out of phase" :angry: Aner ikke hva det betyr, men.. :D Han skulle så fikse det som var problemet, og jeg måtte selvfølgelig betale for det og! Fikk den tilbake i dag, og jeg er fortsatt ikke fornøyd. Tonekontrollen reagerer ennå ikke, og det er fortsatt irriterende sprakelyder, riktig nok ikke fullt så ille. Spørsmålet mitt er hva dere tror er galt? :) Bestilte potene fra StewMac.. Er de vanligvis dårlige? De var ikke akkurat svindyre.. Teorien min er at det er noe feil med push/pull poten og den ene tonekontrollen, men jeg har ikke peiling :lol: Fint om noen kunne hjelpe meg! Det er forbanna irriterende å ha en gitar du VET det er noe feil med.. :P

Link to comment
Share on other sites

Om du tar av plekterbrettet og tar bilde av hvordan du har loddet, og hvilke ledninger som går hvor på pot'ene blir det enklere å se hvor feilen ligger. Iallefall med tanke på det du nevner om tonekontrollen til humbuckeren.

Jeg er ikke så veldig begeistret for stewmac, egentlig. Greie priser og slikt, men er ikke overbevist om at det bærer noe spesielt preg av kvalitet.

Hvilket skjema har du loddet etter?

Det du KAN gjøre, for å prøve å gjøre noe med sprakingen, er å smøre pot'ene. WD40 funker greit til dette. Fås på bensinstasjoner og slikt :)

Edit: hvilke pickuper har du i den?

Edited by mockingbird
Link to comment
Share on other sites

Om du tar av plekterbrettet og tar bilde av hvordan du har loddet, og hvilke ledninger som går hvor på pot'ene blir det enklere å se hvor feilen ligger. Iallefall med tanke på det du nevner om tonekontrollen til humbuckeren.

Jeg er ikke så veldig begeistret for stewmac, egentlig. Greie priser og slikt, men er ikke overbevist om at det bærer noe spesielt preg av kvalitet.

Hvilket skjema har du loddet etter?

Det du KAN gjøre, for å prøve å gjøre noe med sprakingen, er å smøre pot'ene. WD40 funker greit til dette. Fås på bensinstasjoner og slikt :)

Edit: hvilke pickuper har du i den?

Ja, jeg tror jeg skal ta av plekterbrettet og sjekke! Fikk den som sagt tilbake fra "service" i dag, men tror ikke han i butikken hadde noe diagram.. Jeg spurte om jeg kunne få et, men han sa han ikke hadde til det jeg skulla ha..

Pickupene er forøvrig en Dimarzio Super Distortion i bridge, en dimarzio area 61 middle og dimarzio chopper neck.

Ok, takk! :) Hvor skal jeg da eventuelt smøre?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.