Web Analytics
Jump to content

Atonale stykker


PerA
 Share

Recommended Posts

Heisann godtfolk!

Fikk fremført noen av eksamensstykkene mine i intuitiv komposisjon v/Høgskulen i Volda i går, og har lagt ut opptakene mine på myspace.

http://www.myspace.com/peranstore

Komposisjonene heter "Digitalen" og "Peisestova".

Den første er en fuge for gitar, bratsj og vibrafon.

Den andre er et stykke for piano og euphonium (litt slapp spilling av euphonisten, men han skulle tross alt øve inn 10-15 atonale stykker på under en uke, så han er unnskyldt).

Beklager dårlig lydkvalitet, men opptakene er gjort med en Zoom H2 på alt for lang avstand og gainet til det ugjenkjennelige i Audacity.

Link to comment
Share on other sites

Wow, "Digitalen" likte jeg jævlig godt. Fikk bilder i hodet av all elendigheta i verden mens jeg spilte av sangen (positivt ment). Får fram følelser av det stykket. Godt jobba!

Link to comment
Share on other sites

Klarte ikke å like noen av de, var litt for rotete

Er i utgangspunktet veldig glad i fri musikk, men dette ble rett og slett for kjedelig

var noen gode ideer inni der et sted, pianolåten hadde potensiale, men det var ikke nok til å holde meg interessert

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan se hva du mener på pianolåten - og skulle ønske jeg egentlig hadde en litt større tidsramme på oppgaven slik at jeg kunne bearbeide materialet mer.

Fugen er jeg fornøyd med.

Men man kan vel ikke gjøre alle til lags, torsk eller sei. :)

Link to comment
Share on other sites

Interessant, hørte på fugen, var fin form på den, men for meg låter motivene og harmoniene litt "nå skal vi spille atonal musikk". Kul besetning da. Peisestova synes jeg var mye mer interessant, da den levde litt mer på grensen mellom utvidet tonalitet/atonalitet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for respons! :)

Når det gjelder fugen, så fulgte jeg en ganske strikt form satt av læreren. Tema/kontrapunkt - modulering av tema/kontrapunkt - modulering m/kreps, omvending m/tettføring - tema/kontrapunkt i originalform - coda.

Det eneste jeg egentlig har skrevet rent intuitivt og kreativt er de fire første taktene (hovedtemaet), resten er variasjoner og bearbeiding av, samt reaksjoner på hovedtemaet.

Jeg føler egentlig at noen ganger må jeg "tvinge" meg selv til å skrive litt atonalt (unngå tonale klanger og kadenser), fordi jeg er så innprentet med musikalske "normer" - og det skinner kanskje litt igjennom her og der. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.