Web Analytics
Jump to content

Marshall 1960AX Kab


Hallstein
 Share

Recommended Posts

skaffa meg ett marshall 1960 AX cab i dag, men er litt usikker på hvordan det skal kobles...

har sett inni, og der ser det ut for meg at hvert par høyttalere er koblet i paralell, og de på venstre er koblet i serie, og de til høyre er koblet i serie.

høytalerene er 16ohm, alle sammen.

blir dette ett 8ohm cab eller ett 16ohm cab?

Raske svar plis ! :D

EDIT: Å faen, det står "Made in England" ved inputen på cabbet ! :D

betyr dette at cabbet er mer verdt enn ett som man får kjøpt i butikk nowadays?

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

http://www.jumbosunshade.com/swd01.htm

Nevermind, kabbet var koblet sånn som det nederste bildet viser på den siden der, parene er koblet i serie, og de to parene er koblet i paralell, så da har jeg altså ett 16 ohm cab, som selfølgelig den gamle eieren sa til meg at var 8ohm, og at han hadde kjørt det på 8ohm lenge... jaja, jeg har ikke ville vært hans amp akkurat nå...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

1960AX er i utg.pkt. et 16ohms kabinett (det står vel også ved input på kabinettet). Du kan re-wire det til 4ohm.

Du kan faktisk skade amp'en "in the long run" ved å sette den til 8ohm med et 16ohm kab, men som det ble sagt- mye verre andre veien.

Link to comment
Share on other sites

1960AX er i utg.pkt. et 16ohms kabinett (det står vel også ved input på kabinettet). Du kan re-wire det til 4ohm.

Du kan faktisk skade amp'en "in the long run" ved å sette den til 8ohm med et 16ohm kab, men som det ble sagt- mye verre andre veien.

Det er nok gammel vranglære. Å kjøre ampen på 8 ohm, og kabinettet på 16 ohm, vil belaste utgangstrafoen.

Å kjøre omvendt vil belaste røra mest.

Solide utgangstrafoer vil kunne tåle 100% mismatch i perioder,

men en amp som blir kjørt hardt, med en ikke for solid utgangstrafo, kan fort ta skade ved mismatch.

Så sørg for at ohmen matcher, hvis ampen skal ha det bra. Det er også det den er konstruert for.

Her er det ganske fyldig info om emnet for den som ikke nøyer seg med kortversonen:

Myte eller ikke?

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.