Web Analytics
Jump to content

Brøtthestens greier :)


Brötthäst

Recommended Posts

Hei!

Jeg har "lurket" dette forumet en god stund og postet litt her og der. Når det gjelder brukernavnet mitt "Brõtthãst" så er det navnet på et tulleironidødsmetalband jeg startet sammen med en kompis for et par år siden. På nord-norsk betyr Brötthãst "uvøren, hensynsløs person" ;)

Fra spøk til revolusjon: Jeg er 35 år gammel, fikk en nylonstrenger i julegave fra min far da jeg var 12 år gammel. Da jeg var 16 hadde jeg jeg spart nok penger til å cashe ut en Samick "Van Halen" modell og en Peavey rager 112 hos den lokale musikksjappa. Jeg var med på diverse kulturmønstringer og jammer siden da, men noe skikkelig band ble det aldri. I oldboysalder har jeg endelig tatt steget opp fra "soveromsgitarist" i en alder av 34 :o

Jeg har vært så heldig at jeg har funnet en gjeng med trivelige, dyktige musikere å spille sammen med og det funker som f*n. Jeg er vel en "late bloomer" ^_^

Før i tida var jeg en stratocasterfantast, men de siste 5-6 åra så har telecasteren blitt min beste venn, selv om jeg ikke er en ren countrygitarist. Resten av mine behov dekkes av Reverendgitarerer som er utrolig bra i forhold til pris.

Mine greier:

Fender HW1 telecaster (moddet med Dimarzio pickups, nut og sadler)

Reverend Flatroc (Slidegitar, åpen E og høy action)

Reverend Sensei (dekker mine buckerbehov)

Fender Hot Rod Deluxe (Min gig/øve-med-bandet-amp)

Laney Cub 10 (øvingsamp til husbruk)

+ en del pedaler og småtteri som ikke er med på bildet, må vel lage et brett og rydde opp i kaoset :)

Jeg driver også og poster på Vintagegitarforumet under nicket "Capo".

post-4252-126480672019_thumb.jpg

Edited by Brötthäst
Link to comment
Share on other sites

Likte Reverenden til høyre veldig godt.

Velkommen til forumet!

Det er en alle tiders gitar, men jeg klarer ikke å venne meg til 24,75-halsen. Den blir nok værende hos meg en stund til, jeg kommer nok til å angre hvis jeg selger. Bruktprisene for merker som ikke er veldig kjent her i landet er ikke rare greiene.

Edited by Brötthäst
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.