Web Analytics
Jump to content

Hvordan skal jeg koble en 6505 på et Diezel V212?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Vil være sikker på at jeg gjør dette riktig. :P

Har en Peavey 6505 som skal kobles opp mot et Diezel V212R: http://diezel.typo3.inpublica.de/2x12.24.0.html

Bak på Peaveyen ser jeg følgende:

97762_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39145/97762.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Jeg lurer da rett og slett på hvordan jeg skal koble dette for å ikke sprenge høyttalerelementene, antenne 6505 osv. Regner med at de to jackportene på bildet er hvis man skal ha 2 kabinetter, og at jeg kan gå for den første. Regner også med at jeg skal la ohm-switchen på ampen skal stå som den gjør (på 8 ohm), koble høyttalerkabel i porten til venstre (altså, jeg snakker om det jackportparet til høyre på bildet. Den til venstre av de to) og inn i en jackport på kabinettet merket med 8 ohm mono eller noe slikt.

Er jeg på jordet?

Link to comment
Share on other sites

Ohm switch settes til samme som kabinett.

Vet to kabinett skal dem fortrinnsvis være med samme impendanse.

F.ks. 2 stk kab som er 8 ohm gir 4 ohm i paraelell (som det står på amp) og switch settes til 4 ohm.

Om det oppstår feil pga dette gjøres feil (max uflax og spiller på fult) er det normalt ugangstrafo med rør i amp som ryker. Fra gamelt av er Peavey flink til å beskytte ampene sine mot brukerfeil med dioder over alt i utgangstrinnet så man skal være max uheldig om dette skulle skje.

Link to comment
Share on other sites

Oppfølgingsspørsmål: Hva er forskjellen på å kjøre ampen på 8 ohm mono og 16 ohm stereo? Får jeg bare brukt et høyttalerelement med mono?

Er det noen lydmessig forskjell på 16 ohm på amp og kabinett, og 8 ohm på amp og kabinett?

Link to comment
Share on other sites

Forskjell er at elementene kobles i paralell enten i kabinett eller amp.

Altså er en leding mindre ;) Lyden blir det samme.

Men når det er sagt kan et oppsett med med to ledninger gi 'some kind og failsafe' som det heter.

Med kun en ledning og det oppstår brudd i den blir ampen ståenden uten last som da er det værste man kan utsette en røramp for.

Med to ledninger og den ene feiler vil ampen fortsatt se en last - riktinok ikke optimal, men den foretrekker det fremfor ingen last.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.