Web Analytics
Jump to content

Problem med intonering


gitarfreaken
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har skiftet strenger på gitaren og fant ut at jeg skulle intonere den fordi den har blitt veldig sur fra rundt 5. bånd og oppover. Men jeg har fått et lite problem. Jeg har fint klart å intonere men jeg sliter med lav E og G. Problemet er at de to strengene er for sharp (for lys), spesielt lav E, og jeg får ikke til å skru mer pga den intoneringsskruen er skrudd så langt tilbake som mulig. Hvordan skal jeg løse dette?

Har en fender strat custom, om dette skulle ha noen betydning.

Link to comment
Share on other sites

Fint at du forteller hvilken gitar det er :)

Sur fra 5.bånd og oppover høres ut som du trenger en liten trussrodjustering.Du kan sikte langs halsen og se om den buer opp eller nedover.Den skal være littegrann salrygget.Du kan også holde ned første bånd med venstre tommelfinger,og 21/22 bånd med høyre tommel,og strekke høyre langfinger opp til 7.bånd og kjenne om det er klaring mellom strengen og det 7.båndet.Det skal være ca.en kredittkorttykkelse eller litt mindre.

Det kan også være tremoloen som er for slakk.

Takk for svar. Jeg trodde skjev hals kun forårsaket unødvendig klirrelyd.

Så de intoneringsjusteringene jeg har gjort er muligens forgjeves? Skal jeg bare la det være som det er og så prøve å justere truss roden? Det å holde ned 7. båndet med langfingeren samtidig som jeg hadde tommelen på 22. båndet klarte jeg ikke. Klarte å strekke langfingeren til 10. båndet, maks.

Når jeg ser langs halsen så ser jeg at halsen buer nedover, så da er kanskje ikke det problemet, eller?

Link to comment
Share on other sites

Det var selvfølgelig 9.bånd jeg mente. :wub: Du kan også bruke en capo på 1.bånd.

Men hvis du ikke plages med klirrelyd er nok halsen ok.

Men har du strekt strengene skikkelig etter at du monterte dem?Det er veldig viktig å gjøre.

Det er helt sikkert ikke noe galt med gitaren,men du har nok justert deg "ut på jordet" på et eller annet vis.

Prøv å strekk strengene skikkelig flere ganger og stem alle strengene med hjelp av en tuner mellom hver "runde".

Så sjekker du intoneringen igjen.Hvis det ikke blir bedre,kan det noen ganger hjelpe å bytte ut strengene igjen.

Standardjusteringene til Fender finner du her

Jeg har faktisk aldri vært så veldig nøye på å strekke ut strengene. Er egentlig dette så sykt viktig? Men kan dette løse problemet med intonering når dette skyldes ubalanse mellom lengden fra 12 bånd til bridge og 12 bånd til den hvite greia (nuten eller hva den heter).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har faktisk aldri vært så veldig nøye på å strekke ut strengene. Er egentlig dette så sykt viktig? Men kan dette løse problemet med intonering når dette skyldes ubalanse mellom lengden fra 12 bånd til bridge og 12 bånd til den hvite greia (nuten eller hva den heter).

Å strekke strengene eller ikke bør ikke ha noen innvirkning på intonasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Det er bestandig lurt å slakke den strengen der noe skal justeres på. Grunnen er i første rekke at man avlaster skruene man vrir på. Særlig er dette viktig hvis man skal øke strengehøyden, fordi skruene- og umbracosporene er så små og skjøre.

Strengene bør være nye når man intonerer, men innspilt, slik at de er ferdige med å strekke seg. Man må stemme nøyaktig, og ikke tro at "stemmingen jeg gjorde for ett minutt siden fortsatt er riktig".

Har man ikke forbannelsen "absolutt gehør" hvilende over seg, så er en stemmemaskin et must.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Litt avhengig av type bro du har på denne gitaren, men jeg har noen ganger vært nødt til å kappe fjæra (ligger rundt skruen som justerer strengesadelen frem og tilbake) for å kunne justere langt nok (forlenge avstanden fra 12 bånd).

Jeg var på den lokale gitarforhandleren og han kunne medele at problemet skyldtes skeiv hals. Den skeive halsen gjorde intoneringen vanskelig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har faktisk samme problem både på en Patrick Eggle Vienna, og en music man axis gitar.

Viennaen var helt ok i E, så stemte jeg den ned i drop C, og da var den helt ute. Hadde ikke nok å gå på til å få det riktig.

Så halsen kan være et issue her?

Link to comment
Share on other sites

Vil bare nevne at på Fender gitarer og basser skal neckpickupen brukes under intonering.

Hvorfor det blir feil med bridge pickup vet jeg ikke,men kan bekrefte at det er tilfelle.

Det er nok riktig. Man merker det også ved stemming av gitaren, at den er lettere å stemme med tuner når man bruker hals-pu. Har sikkert med frekvenser, overtoner og greier å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Vil bare nevne at på Fender gitarer og basser skal neckpickupen brukes under intonering.

Hvorfor det blir feil med bridge pickup vet jeg ikke,men kan bekrefte at det er tilfelle.

Interessant. Jeg har alltid brukt bridge pickup. Da har jeg lært noe nytt i dag også. Gjelder dette for andre type gitarer også kanskje? Ibanez, Jackson?

Link to comment
Share on other sites

Hvis en Strathals sitter skjevt montert er det en enkel sak å fikse sjøl.

Slakk strengene, og skru løs halsen, men hold den på plass.

Så strammer du begge E-strengene slik at du kan se at begge ligger riktig i forhold til halsen.

Hold halsen i den posisjonen mens du skrur inn skruene i halsfestet på nytt.

Det er en veldig enkel metode som faktisk virker.

Hvis selve halsen har slått seg skjev er det en helt annen sak.

Da bør den tas med til gitardoktoren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.