Web Analytics
Jump to content

Sweep picking


Jens Erlend
 Share

Recommended Posts

Jeg bytter litt om når jeg gjør dette.. Kommer an på arpen. Om jeg må sweepe E12-B/H12-G12, så barer jeg. Om jeg spiller E12-B/H14-G14, så bruker jeg langefinger på B/H14 og pekefinger på G14. Dette gjelder seff bare på trestrengers sweep.

Tror nok jeg ville barra begge to om jeg var deg!

Link to comment
Share on other sites

Liten korreksjon.

Satte meg ned å så på hva jeg egentlig gjør og jeg ruller faktisk midt oppå båndet med fingern. Det var noe jeg lærte av Staffan. Det gjør det lettere å spille korte toner også når du sweeper. Nå skal det sies at han var veldig Blackmore og YJM inspirert hvor alle toner skal være korte barokkaktige og likksom "poppe" når du spiller. Jeg har hatt time med Frank Gambale og han har en annen tilnærming. Han er jo veldig inspirert av sax ting ala Coltrane så han sweeper mye mer legato og lar tonene flyte mer i hverandre.

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.