Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med B-band pickup-system?


Snibur
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg kommer med det første til å kjøpe meg ny tolvstrenger - en Seagull Coastline 12. Den skal brukes til noe livespilling, og jeg har derfor tenkt å montere inn et pickup-system. Jeg har tidligere montert inn et AER-system i grom-gitaren. Det er et kombinert system med en piezo under sadelen og en kondensator-mic innfelt i preampen som er integrert med jack-utgangen. Dette gir suveren lyd og fungerer bra på alle måter uten feedback, men det er ganske dyrt (2000 kr synes jeg er mye å koste på denne gitaren) og piezoen bygger ganske mye så jeg måtte file ned sadelen en god del. På et par gamle gitarer har jeg satt inn anlegg fra Shadow- kombinasjon av piezo og kondensatormic på svanehals i lydhullet, utgående modell som ble solgt ut for 600 kr. De gir også veldig god lyd men det blir lett feadback fra mic-en. Volumet kan reguleres individuelt på de to lydkildene men skrur jeg kondensatormicen for mye ned blir det bare piezo-lyden igjen og da låter det ikke like fint.

Jeg vurderer nå å prøve et b-band-anlegg i 12-strengeren. De har to ulike pickup-er, en for montering under sadelen (UST) og en som limes på innsiden av gitarlokket (AST). Begge er laget av et materiale som b-band har patent på, og som skal gi bedre lyd enn piezo-elementer. Det er mulig å kombinere dem og koble begge inn i en felles preamp, men det er også mulig å bruke bare en, koblet til en preamp i jack-utgangen, og en slik kombinasjon ser det ut til at man kan få bestilt for ca 1000 kr fra Thomann. Ut fra det som står på b-bands hjemmesider virker det som AST kan være noe mer utsatt for feadback, og da er det kanskje UST som vil fungere best. Er det noen som har erfaringer med noen av disse og som har meninger om hvilken av dem som vil fungere best?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en B-band i Ibanezen min, og jeg er såpass lite kresen at jeg synes det låter veldig bra. Det er et tradisjonelt oppsett med piezo under sadelen. De gangene jeg har gjort opptak med denne gitaren, har jeg faktisk blandet inn litt signal fra gitaren sammen med mikrofonen jeg har satt foran gitaren. Så kan man panorere opp til ønsket "størrelse".

Live synes jeg det låter greit, gjennom min rimelige PA, og har ikke noen problemer med å "skru vekk" mesteparten av den metalliske piezo- lyden.

La meg nevne at det kanskje kan virke som om du er noe mer kresen enn meg, så det kan tenkes at det jeg synes er gull blir tull for deg.

Generelt kan jeg tilføye at kvaliteten på piezopickuper og preamper har økt vanvittig i kvalitet i forhold til pris bare på de siste årene. Gamle "sannheter" bør absolutt revurderes.

Link to comment
Share on other sites

Takk for nyttig svar, tenker jeg går for under sadelen-versjonen. Hvis jeg skjønner det riktig er ikke b-band sine pickuper laget av det samme materialet som tradisjonelle piezoer, b-band sitt materiale skal visstnok ikke gi den samme metalliske lyden.

Link to comment
Share on other sites

Helt sikkert et godt alternativ. Jeg er enig i at Ibanez har mye bra, og prisen på denne med installert b-band er jo veldig interessant. Men jeg er nok blitt litt hekta på Seagull og andre merker fra Godin så jeg havner nok der. Det er jo litt følelser ute og går også i valg av gitar...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nå er den nye tolvstrengeren i hus, det ble en Seagull Coastline. Jeg endte opp med en Shadow Nanoflex pickup med endpin preamp. Den var litt billigere enn B-band. Jeg er veldig fornøyd med lyden, mye rundere og mer naturlig enn en vanlig piezo, og hele opplegget er helt usynlig. Ikke volumkontroll på gitaren, men det går sikkert bra uten. Anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.