Web Analytics
Jump to content

Forsterker til blues


mockingbird
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg trenger litt veiledning hva forsterkere angår, ettersom jeg ikke har så mye peiling på dette.

Jeg er interessert i en forsterkertopp som egner seg til blues, ala Stevie Ray Vaughn etc.

Jeg budsjetterer med 15000 kr.

Jeg lever på en Roland Cube 30 for tiden, og er ganske lei av den, selv om den faktisk låter greit til billig transistorforsterker å være.

Fyr løs med forslag, folkens :) Settes stor pris på! :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hehe, det er jeg jo klar over :P

Men ettersom jeg har penger og mulighet har jeg lyst til å ha en skikkelig bra forsterker når jeg først skal investere i god lyd.

Men for all del. Foreslå gjerne noe til 7000 :) Da kan jeg jo bruke resten på noen gode effektbokser eller noe :)

Link to comment
Share on other sites

Vox AC30 B)

Ikke at youtube klarer å rettferdiggjøre denne ampen...

Når det gjelder clean på denne så må det bare høres...

Sjekk dog hvor lettvint/vanskelig det er å skifte rør på denne... har hørt det skal være litt kronglete.

Men clean lyden er fantastisk rett fra ampen... overdriven trenger litt pedaler, men det takler den...

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Klassiske lavgain amper er vel kanskje noe å tenke på?

En Marshall JTM45/Plexi, en Vox AC30/15, eller en Fender Super/Deluxe Reverb,

er det jeg tenker på som ultimate blues forsterkere.

For 15k burde du kunne få RI utgaver, men også originale Fenderamper,

eller tidlig 90´s engelskprodusert VoxAC30.

Link to comment
Share on other sites

Fender Twin Reverb er jo nevnt, men de er relativt kraftige, og er kjent for å være veldig clean selv på høyt volum. Hvis det er ønskelig er jo det bra. Ønsker du noe som vrenger litt er det vel en fordel med en amp som ikke er så kraftig. Fender-amper er det i hvert fall mange bluesgitarister som bruker.

Link to comment
Share on other sites

http://vintagegitar.no/varekatalog/forsterkere/carr-amps

http://vintagegitar.no/varekatalog/forsterkere/victoria-amplifiers

http://vintagegitar.no/varekatalog/forsterkere/dr-z-amplifiers

Sjekk ut dette. Her er det mye bra bluesamper. Arne som selger er en knall fyr som svarer godt og kvikt på spørsmål også. Ellers ville jeg anbefalt deg å sjekke ut:

Fender Bassman

Fender Blues Jr.

Fender Pro Reverb

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.