Web Analytics
Jump to content

har jeg feil i el-gitaren eller forsterkeren?


Guest larz
 Share

Recommended Posts

Det første som slår meg når du nevner sånn "andre siden av veggen"-lyd er at diskanten ikke er helt på? Når den er veldig skarp høres det mer ut som om diskanten ikke er på full heller.. Da snakker jeg om gitaren og diskant-poten til den.

Prøv dette.

Sett forsterkeren på clean.

Skru til den lyden du syns høres best ut kun på gitaren.

Velg effekter.

Spill i vei?=)

Link to comment
Share on other sites

Min første innskytelse er i likhet med jantore at du kanskje trøbler litt med filter-switchen (treveisbryter "nederst" sett fra spilleposisjon) Hvis denne ikke står i nøytral (midt-posisjon) vil du oppleve at lyden blir ullen og lite distinkt (trenger altså ikke være noe feil med den).

Selv liker jeg godt filteret i "ned"-posisjon sammen med bridge-pickup for fet sololyd....

Få en du kjenner (som har erfaring) til å prøve litt sammen med deg.

Edit: ser at du ikke kjenner noen med erfaring, desto bedre grunn til å bli kjent med noen. Aldri feil å bli kjent med andre gitarister.

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

Når man feilsøker, så er det mest vanlige å bytte ut en og en enhet til man finner ut hvor feilen ligger, og så reparere/skifte ut den delen. Her bør du forsøke den teknikken. Du bør altså få lånt deg en annen gitar. Trolig ligger ikke feilen i kabelen i dette tilfellet. Musikkbutikker låner ut gitarer, men det varierer sikkert fra butikk til butikk, og fra kunde til kunde.

Hvis det ikke er mulig å finne noen andre gitarister i omgangskretsen, hadde jeg tatt med gitaren til butikken der jeg kjøpte den, og spurt om du kunne få prøve den på en forsterker de har stående. Det er også fortsatt garanti på gitaren, slik at det er enda en grunn til at du skal få hjelp.

Da finner du ut om det er noe med gitaren, og du kan også spørre de i butikken om de reagerer på lyden.

Link to comment
Share on other sites

Skal jeg være ubarmhjertig ærlig, vil jeg antyde at trådstarter ikke har ervervet seg nødvendig kunnskap om hvordan en elgitar fungerer og låter.

Begrepene han bruker: "enten er den skarp, eller så er den helt matt" tyder på det.

Trådstarter beskriver altså (svært forenklet) ytterpunktene i de normale lydkarakteristikker en helt ordinær elgitar og forsterker kan gi.

Jeg tar høyde for at det ikke er noe i veien med gitar eller forsterker. (tviler på det, i grunnen)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.