Web Analytics
Jump to content

Kan ikke bende mer enn en halvtone


EspenG
 Share

Recommended Posts

På min akkustiske Epiphone klarer jeg ikke å bende g-strengen mer enn en halvtone. Selv om jeg tar i det jeg makter og bender omtrent så langt det går, er det umulig å presse ut mer enn en halvtonebend. Hva kan dette skyldes? b- og e-strengen går fint å bende forøvrig. Greit nok at det er tungt å bende på akkustiske gitarer, men det skal da være mulig å få til en heltones bend.

Det har aldri hjulpet å skifte strenger heller.

Link to comment
Share on other sites

Ut fra mine erfaringer, og styrke i fingrene, så er det relativt normalt det du beskriver. Dette er ikke en elgitar. Du kan jo forsøke å sette på elgitastrenger. Noen bruker det. Koster ikke stort, men det blir annerledes lyd i gitaren.

Neinei, kjære vene, jeg har en elgitar også og jeg skal ha ordentlige strenger på kassegitaren min. Men jeg synes jeg stort sett har klart å bende en heltone på de fleste akkustiske, bare ikke min egen. Det er litt synd, for den er så god å spille på ellers. Det er lett å komme ut av det rent posisjoneringsmessig når man erstatter bends med slides. ;)

Men det er altså ikke noe jeg kan justere for å fikse dette uten å bytte til hyssingstrenger? Jeg må bare akseptere at gitaren er som den er? ;)

Link to comment
Share on other sites

OK- da vet jeg litt mer om deg. :) Men slik jeg ser det- med samme type strenger, samme tykkelse, samme merke, samme fingre, og samme skala, så skal det ikke være noen forskjell i hvor langt man kan bende en streng fra gitar til gitar, hvis resten er likt. Jeg tror kanskje du skal se etter en gang til om en av variablene er annerledes.

Den letteste løsningen er kanskje å gå ned en dimensjon på strengesettet. Generelt sett er jo kassegitarer mye tyngre å bende enn elgitarer. Hyssing er ikke noe alternativ, har jeg skjønt. :)

Link to comment
Share on other sites

Å spille soloer på akustisk og elektrisk er også to helt forskjellige ting. Bending på akkert er ikke nødvendig. :D

Joa, det er et poeng. Og jeg klarer meg helt fint uten bends. Men for alt jeg visste kunne jo dette vært et symptom på et annet og mer alvorlig problem f.eks.

Link to comment
Share on other sites

Joa, det er et poeng. Og jeg klarer meg helt fint uten bends. Men for alt jeg visste kunne jo dette vært et symptom på et annet og mer alvorlig problem f.eks.

Det er det ikke. Å bende på en nylonstrenger er forresten enda verre.

Link to comment
Share on other sites

Men nylonstrengere er til for at spanjoler kan ha den på venstre lår med halsen rett i været mens de speedfingerspiller og briefer med svært bevegelige fingre på venstra. Da spiller i hvert fall ikke bending noen rolle :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.