Web Analytics
Jump to content

musikkprogram


d4niel
 Share

Recommended Posts

spiller i et band, og vi har lyst til å lage egene sanger.

da er det vel enklere hvis man har et musikkprogram

noen som veit om noen gode musikkprogram som ikke er for avansert?

jeg har lest litt om band-in-a-box, noen som har prøvd det?

setter stor pris på svar :)

Link to comment
Share on other sites

spiller i et band, og vi har lyst til å lage egene sanger.

da er det vel enklere hvis man har et musikkprogram

noen som veit om noen gode musikkprogram som ikke er for avansert?

jeg har lest litt om band-in-a-box, noen som har prøvd det?

setter stor pris på svar :)

Jeg ser på musikkprogram og band-in-a-box som to ganske forskjellige ting. Musikkprogram, da regner jeg med at du tenker et sequenserprogram alá Cubase, Pro Tools, Logic, GarageBand, AudaCity (sistnevnte er gratis) osv...

Band-in-a-box blir da type ferdigarrangerte, skjemabaserte låter til å spille over (12/16-takters blues, 32-takters jazz-standardlåter og diverse play-in-the-style-of-Richie-Sambora/Al-DiMeola osv...). En del sequenserprogram har slike arrangementer bakt inn i programmet (f.eks GarageBand).

Hvis du er ute etter å ha et medium til å lagre låtideer så foreslår jeg heller å skaffe en kompakt harddiskrecorder alá ZOOM H2/H4n.

Trinn 1: Jobb med låtene på øvingslokalet - ta de opp med harddiskrecorderen - legg de inn på PCen og lytt til de. Frem til neste gang dere møtes har dere garantert gjort dere opp en mening om hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Trinn 2: Jobb med det som ikke funker på neste øvelse. Ta et nytt opptak og gjenta trinn 1.

Trinn 3: Book dere inn i et ålreit studio og spill inn en demo/EP når dere ser dere ferdige med trinn 1 og 2.

Nå føler jeg at jeg fremstår som en sur og bitter mann som mener at man ikke skal undervurdere det å jobbe kollektivt og målrettet på øvingslokalet fremfor i studio. Kan godt tenkes at dette stemmer, bortsett fra at jeg er verken sur eller bitter. :)

Link to comment
Share on other sites

Band in a box kan du anse som et slags avansert autokompkeyboard, som spiller ferdige komp for deg. Det er ikke noe som er veldig velegnet til å lage musikk på. Selvsagt går det an, og det er lynraskt å lage låtskisser på det. Det soom låter best, er i mine ører jazzpregede ting, og enkelte "ballroom"- greier, slik som cha-cha-cha og bossanova. Det er kanskje ikke det du driver mest med?

Link to comment
Share on other sites

Nja- man tar da opp til SD- kort. De zoomboksene er nyttige verktøy, så at det er så skrekkelig å foreslå det, skjønner jeg ikke. Lydkvaliteten er utrolig bra, også.

Når det gjelder hardiskrecording, er det vel det vi driver med alle mann, vi som lager musikk på PC. Hvordan tror du Protools og cubase lagrer lyden de tar opp? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.