Web Analytics
Jump to content

musikkprogram


d4niel
 Share

Recommended Posts

spiller i et band, og vi har lyst til å lage egene sanger.

da er det vel enklere hvis man har et musikkprogram

noen som veit om noen gode musikkprogram som ikke er for avansert?

jeg har lest litt om band-in-a-box, noen som har prøvd det?

setter stor pris på svar :)

Link to comment
Share on other sites

spiller i et band, og vi har lyst til å lage egene sanger.

da er det vel enklere hvis man har et musikkprogram

noen som veit om noen gode musikkprogram som ikke er for avansert?

jeg har lest litt om band-in-a-box, noen som har prøvd det?

setter stor pris på svar :)

Jeg ser på musikkprogram og band-in-a-box som to ganske forskjellige ting. Musikkprogram, da regner jeg med at du tenker et sequenserprogram alá Cubase, Pro Tools, Logic, GarageBand, AudaCity (sistnevnte er gratis) osv...

Band-in-a-box blir da type ferdigarrangerte, skjemabaserte låter til å spille over (12/16-takters blues, 32-takters jazz-standardlåter og diverse play-in-the-style-of-Richie-Sambora/Al-DiMeola osv...). En del sequenserprogram har slike arrangementer bakt inn i programmet (f.eks GarageBand).

Hvis du er ute etter å ha et medium til å lagre låtideer så foreslår jeg heller å skaffe en kompakt harddiskrecorder alá ZOOM H2/H4n.

Trinn 1: Jobb med låtene på øvingslokalet - ta de opp med harddiskrecorderen - legg de inn på PCen og lytt til de. Frem til neste gang dere møtes har dere garantert gjort dere opp en mening om hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Trinn 2: Jobb med det som ikke funker på neste øvelse. Ta et nytt opptak og gjenta trinn 1.

Trinn 3: Book dere inn i et ålreit studio og spill inn en demo/EP når dere ser dere ferdige med trinn 1 og 2.

Nå føler jeg at jeg fremstår som en sur og bitter mann som mener at man ikke skal undervurdere det å jobbe kollektivt og målrettet på øvingslokalet fremfor i studio. Kan godt tenkes at dette stemmer, bortsett fra at jeg er verken sur eller bitter. :)

Link to comment
Share on other sites

Band in a box kan du anse som et slags avansert autokompkeyboard, som spiller ferdige komp for deg. Det er ikke noe som er veldig velegnet til å lage musikk på. Selvsagt går det an, og det er lynraskt å lage låtskisser på det. Det soom låter best, er i mine ører jazzpregede ting, og enkelte "ballroom"- greier, slik som cha-cha-cha og bossanova. Det er kanskje ikke det du driver mest med?

Link to comment
Share on other sites

Nja- man tar da opp til SD- kort. De zoomboksene er nyttige verktøy, så at det er så skrekkelig å foreslå det, skjønner jeg ikke. Lydkvaliteten er utrolig bra, også.

Når det gjelder hardiskrecording, er det vel det vi driver med alle mann, vi som lager musikk på PC. Hvordan tror du Protools og cubase lagrer lyden de tar opp? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.