Web Analytics
Jump to content

Marshall Vibatrem


Kristoffer!
 Share

Recommended Posts

Den gjør jobben og støyer ikke. To "modes", vibrato og tremolo med gode innstillingsmuligheter på begge. I og med at Sound1 har kampanje på Marshall-pedaler, så er de veldig billige. Det kan sikkert diskuteres lenge og vel bruk av komponenter vs. en pedal til 2 lapper, men den koster 395,- + frakt (halv pris) på Sound1, og bedre pedal til den prisen tør jeg nesten garantere at du ikke får. Det kan også godt hende at du får samme tilbud i andre butikker uten at jeg vet noe om det.

Link to comment
Share on other sites

Ahem, host, host - ettersom jeg er den stolte eier av intet mindre enn 5 tremolo-dingser, og har prøvd enda flere, føler jeg meg forpliktet til å bidra med noen synspunkter... :blush:

Marshall sin Vibratrem er grei, helt grei, men ikke noe mer. Et bedre kjøp er etter min mening Danelectro CT-1 Cool Cat Tremolo, siden den ikke koster stort mer enn Vibratrem'en og har bedre lyd. Cool Cat'en er true bypass, mens Vibratrem'en er buffered bypass. På den annen side har ikke Cool Cat vibrato-funksjon, men jeg synes heller ikke Vibratrem overbeviser på det feltet. Etter ryktene å dømme har det også vært problemer med at Vibratrem-pedalene får en tidlig død, grunnet sjaber kvalitetskontroll (kun rykter, har dessverre ingen statistikk på dette).

Skal du ha en virkelig god tremolo som også kan finstilles til ulike lydkarakterer anbefaler jeg Vox Cooltron Vibravox (dessverre ute av produksjon), eventuelt Seymour Duncan Shape Shifter. Da er du riktig nok oppe i en helt annen prisklasse...

Hva slags tremolo er du ute etter - veldig myk sinuskurve, vanlig myk trekantkurve, hard firkantkurve, annet? Vil du ha rask chop-chop, eller veeeldig langsom "swamp tone"?

Et gammelt triks dersom du bruker tremolo-pedal er forøvrig å ha den på hele tiden, og sette speed til null når du ikke skal ha tremolo-effekt. Når du vil ha effekten fram dreier du bryteren oppover med foten (funker fint hvis knotttene er av chicken-head-typen), og øker volumet. Det gir også en fin effekt, og litt mer "levende" tone, dersom du setter pedalen til rask tremolo med liten nivåforskjell - du får en svak shimmer-effekt, omtrent som når en fiolinist bruker vibrato på en streng (dersom pedalen har vibrato-funksjon kan du bruke denne, men stilt på lave verdier gir tremolo litt av den samme effekten).

Jeg selger forresten et par tremolo-pedaler, siden jeg rydder litt for tiden: Tremolo-pedaler ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.