Web Analytics
Jump to content

Marshall Vibatrem


Kristoffer!
 Share

Recommended Posts

Den gjør jobben og støyer ikke. To "modes", vibrato og tremolo med gode innstillingsmuligheter på begge. I og med at Sound1 har kampanje på Marshall-pedaler, så er de veldig billige. Det kan sikkert diskuteres lenge og vel bruk av komponenter vs. en pedal til 2 lapper, men den koster 395,- + frakt (halv pris) på Sound1, og bedre pedal til den prisen tør jeg nesten garantere at du ikke får. Det kan også godt hende at du får samme tilbud i andre butikker uten at jeg vet noe om det.

Link to comment
Share on other sites

Ahem, host, host - ettersom jeg er den stolte eier av intet mindre enn 5 tremolo-dingser, og har prøvd enda flere, føler jeg meg forpliktet til å bidra med noen synspunkter... :blush:

Marshall sin Vibratrem er grei, helt grei, men ikke noe mer. Et bedre kjøp er etter min mening Danelectro CT-1 Cool Cat Tremolo, siden den ikke koster stort mer enn Vibratrem'en og har bedre lyd. Cool Cat'en er true bypass, mens Vibratrem'en er buffered bypass. På den annen side har ikke Cool Cat vibrato-funksjon, men jeg synes heller ikke Vibratrem overbeviser på det feltet. Etter ryktene å dømme har det også vært problemer med at Vibratrem-pedalene får en tidlig død, grunnet sjaber kvalitetskontroll (kun rykter, har dessverre ingen statistikk på dette).

Skal du ha en virkelig god tremolo som også kan finstilles til ulike lydkarakterer anbefaler jeg Vox Cooltron Vibravox (dessverre ute av produksjon), eventuelt Seymour Duncan Shape Shifter. Da er du riktig nok oppe i en helt annen prisklasse...

Hva slags tremolo er du ute etter - veldig myk sinuskurve, vanlig myk trekantkurve, hard firkantkurve, annet? Vil du ha rask chop-chop, eller veeeldig langsom "swamp tone"?

Et gammelt triks dersom du bruker tremolo-pedal er forøvrig å ha den på hele tiden, og sette speed til null når du ikke skal ha tremolo-effekt. Når du vil ha effekten fram dreier du bryteren oppover med foten (funker fint hvis knotttene er av chicken-head-typen), og øker volumet. Det gir også en fin effekt, og litt mer "levende" tone, dersom du setter pedalen til rask tremolo med liten nivåforskjell - du får en svak shimmer-effekt, omtrent som når en fiolinist bruker vibrato på en streng (dersom pedalen har vibrato-funksjon kan du bruke denne, men stilt på lave verdier gir tremolo litt av den samme effekten).

Jeg selger forresten et par tremolo-pedaler, siden jeg rydder litt for tiden: Tremolo-pedaler ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.