Web Analytics
Jump to content

Pusse ned fingerbrett med fret end bindings.


 Share

Recommended Posts

Har sett litt på en gitar men 'fret end bindings' som hadde en ganske grei pris.

Men denne har utslitte bånd og slitent gripebrett.

Er veldig usikker på hvordan, eller om det i hele tatt er mulig å pusse ned fingerbrettet og fortsatt kunne bevare disse fret end bindingene.

Noen som har innspill på hvordan dette kan la seg gjøre?

Føler dette har en del å si på samleverdien på disse gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Skal man skifte bånd på en slik, må man av med bindingen, og ev. sette på ny. Det er veldig mye jobb, og det er derfor det er så "eksklusivt".

Man kan gjøre det selv, men det er vel ikke den første gitarfiklingen man skal gi seg i kast med, for å si det slik. Det man gjør, er jo at man setter på for høy binding, og fjerner alt mellom båndene. Har man en Gibson, bruker vel de "ferdigstøpt" binding, slik at man slipper filejobben.

Når det gjelder verdi på en Burny, også i forhold til en slik jobb, tør jeg ikke uttale meg. Man aner ikke hva som skjer med verdien på disse gitarene, egentlig. Kanskje det er verdt å restaurere, kanskje ikke.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer jo ann på hvor mye du må pusse. Den bindingen som er på nå er jo i for seg pusset. Om det ikke er snakk om nevneverdig mye kan du pusse den "as is", om ikke må du av med den. Er du forsiktig, kan det hende du er heldig og får av purflingen i samme slengen. Da kan du sette den samme på igjen og bare pusse på baksiden om den alt for høy.

Link to comment
Share on other sites

Er vel en ganske omfattende jobb å ta av bindingen med tanke på at den har fått klarlakk over seg sammen med halsen for å si det slik.

Ender vel opp med at hele gitaren må få ny klarlakk, det er både dyrt, mye arbeid pluss at gitaren nok minker i verdi.

Den er jo ikke så veldig dyr i utgangspunktet. Men selve båndskiftet koster meg igrunn bare mest tid da jeg klarer dette ganske greit selv.

Hva menes med en purfling? :huh:

Link to comment
Share on other sites

"purfling" er de plaststripene.

Har sett litt nærmere på bildene, og det er jo mulig at du slipper unna ved å plukke ut båndene, siden denne gitaren ikke har "ferdigstøpte" saker. På Gibson- gitarer går jo plasten over båndenesåvidt, og da er det ikke noe valg. Her ser det ut på bildene som det bare er en forhøyning i plasten ved hvert bånd. Det er jo bare å prøve, hvis du kan skifte båndene selv.

Uansett er dette en fiklejobb og tålodighetsprøve av de sjeldne, har jeg hørt. Har aldri gjort det selv. Hadde planer, men feiget ut og kjøpte ny hals.

Link to comment
Share on other sites

Jeg så nå på bildene, og ville satset på å gjøre som Castor sier. Ta av båndene og heller behandle halsen med linolje e.l istedet for å pusse på den. Kjøper du ferdige bånd kan det være du må file de litt, ellers går det vel bra tipper jeg. Kan være en god investering å kjøpe en svært bred knipetang, slik at du griper båndet av halsen med tangens form istedet for å slite og herje med dem.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg vil bare legge til at du kan kjøpe hvit eller kremfarga (dersom du ikke har lyst til å farge hvit binding til å matche den gamle) binding fra StewMac, kutte den i småbiter og blande i litt aceton i ei lita krukke. Når du har en ganske seig konsistens som er enkel å jobbe med, kan du ganske enkelt kladde på (feil ordbruk, ja) dette der det skal være binding over bånda, la det tørke og forme dem med stanleyblad, pussepapir og filer. Det er en helvetes pirkejobb, men det går altså an. Beste er altså å kjøpe hvit binding og "amber" pigment, slik at du kan prøve deg fram med ei fargeblanding som matcher den gamle bindingen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.