Web Analytics
Jump to content

Gitarkasse


Recommended Posts

Jeg er snart ferdig med en hjemmesnekret gitar, og vurderer om jeg skal lage en kasse til den eller om jeg bør kjøpe en som er ferdig. Gitaren har form som en PRS Custom 24, men den har gjennomgående hals, så jeg er litt usikker på om den vil passe i en PRS-kasse. Tenker at jeg bør ha en skikkelig flightcase, og trenger derfor tips til hvordan denne kan/bør lages, og hvor jeg kan handle deler. Noen som kan bistå?

Link to comment
Share on other sites

Kjøp ferdig...! Det blir rimeligst, samt det gir også en fornuftig bruktverdi om du ønsker selge.

7 mm vannfast kryssfiner og flightdeler koster flesk. Jeg har funnet at Clas Ohlson har det man trenger av aluminiumsdeler til et slikt prosjekt. Dessverre jobber det alt for mange pengetellere i det firmaet så dem bestiller alle skinnene klippet på en alt for kort lengde slik at man må skjøte på lengde. Noe som foruten det estetiske også svekker kassekontruksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar så langt. Har sett at 4sound selger flightcase for rundt 1300,- og oppover, så det spørs om det er mulig å lage det billigere selv. Denne kassen (til 1300) ser ikke spesielt forseggjort innvendig, og er mer en kasse som er laget for å kunne passe alle typer el. gitarer. Ellers har jeg sett at flere merker selger mer forseggjorte kasser for rundt 2000,- og oppover.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.