Web Analytics
Jump to content

Slappe strenger


n3gergutt
 Share

Recommended Posts

Til vanlig spiller jeg på en 4 strengers bass, men i det siste har jeg gått litt lei bassen og fant til slutt ut at det kanskje var på tide å få seg noe nytt. Derfor invisterte jeg i en 5strengers yamaha bass for ikke så lenge siden. Jeg prøvde bassen i butikken, digget lyden og syntes at bassen var god og spille på, noe som førte til at jeg kjøpte den. Er fortsatt veldig fornøyd med kjøpet, men det er en ting jeg lurer litt på når det gjelder strengene. Spesielt H-strengen er veldig slapp.. altså, den henger veldig og skaper en del ulyder når den klunker borti halsen på bassen. I tillegg er også resten av strengene litt ''løsere'' enn de som er på den gamle bassen. Det jeg lurer på er da om det kan være at det er dårlige (gamle?) strenger, og at jeg vil få strammere strenger hvis jeg kjøper nye. Eller er det slik på alle 5strengere, og med andre ord bare noe jeg må vende meg til?

Takker for svar ;)

Link to comment
Share on other sites

Strengene på en femstrenger er ikke slappere enn på en firestrenger. Er du sikker på at du har stemt bassen riktig, fra førstestrengen og nedover til femtestrengen skal det være slik:

g-d-a-e-h. Førstestrengen er den tynneste.

Jeg vil tro det er der du har noe å rette på. Er bassen din stemt "til pitch", så tror jeg du skal ta den med tilbake til butikken og forklare problemet, da jeg ikke helt kan skjønne hva problemet er, utover at halsen kan ha forandret seg litt i vinterkulden og den tørre luften som har vært. Strengene blir ikke slappere av det, men det kan tenkes at de lettere kommer borti gripebrettet.

Velkommen til forumet, forresten!

Link to comment
Share on other sites

hehe, takk for det ;)

Altså, bassen er stemt riktig. Det vet jeg. Men det føles på en måte ut som når jeg spiller på en 4strengers bass hvor e-strengen er stemt ned en halvtone. Så lurer liksom på om det er noen måte at strengene kan ha blitt slappere på. Eller er det ikke mulig at strenger blir slappere/løsere med tiden? eller av noen annen grunn?

Edited by n3gergutt
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke si at jeg har opplevd at strengene har blitt slappere med tiden, eller at de føles slappere. Derfor kan jeg ikke skjønne hva som har skjedd med bassen. Kan det være noe med spillestilen din? At du har begynt å spille hardere med høgrehånden? Som sagt, stikk innom butikken, forklar hva du opplever, og forsøk ev. med et nytt strengesett. Strenger er også ganske forskjellige, noen oppleves litt "strammere" enn andre, uten at jeg skal utgi meg på å fortelle hvilke merker som oppleves som stramme eller slappe.

Link to comment
Share on other sites

Du har rett, skulle kanskje nevnt det i første posten, men strengene er ikke skiftet. Jeg er heller ikke helt sikker på hvor tjukke de strengene jeg nå har på bassen er, så kanskje jeg kan prøve å bytte til noen tjukkere. Er 50-135 størrelsen man vanligvis bruker?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
  • Binding på gripbrett.
  • Kjøpes fra StewMac, limes med polyeuretan-lim. Jeg bruker Titebond sine lim til alt, trelim, superlim og poly
  • Photoshoot med dette beistet ved "Sverd i fjell", flott søndagsmorgen må jeg si... 🙂  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.