Web Analytics
Jump to content

Foto Documentation: Fixed Bridge (pics included)


Recommended Posts

Hey!

Satte meg ned i dag og fiksa litt på gitaren min. Den hadde en vanlig trem, men så ville jeg ha en som satt fast, og etter tips fra gitartech'en på Imerslund, satte jeg meg endelig ned, og fikk festa'n skikkelig:

Utstyr:

- Mexican Fat-Strat m/ American Synchronized Vintage Tremolo

- Trelist (denne gangen i furu)

- Stjerneskrutrekker

- Sag

bridge2.jpg

På dette bildet ser dere blokken, skrujernet og den ferdig tilpassede biten, som jeg tidligere kappet av fra en list. Jeg var ganske heldig med denne listen som fattern hadde slengende, den passet tilfeldigvie hslt perfekt. Så, det jeg gjorde var da å holde den ned i sprekken med den ene hånda, og så løsne skruene på fjerene med den andre. Slik at den etterhvert ble klemt fast. Så fjernet jeg alle fjerene og voila:

bridge1.jpg

Her er da stolen/klossen festet. Stolen rikker ikke på seg, og gitaren min holder stemminga som aldri før. Den lovede resonansen får vi testet i morgen. Så hold dere litt oppdaterte.

BTW: Grunnen til at det er en fjer på bildet nederst, har ingenting med jordingen å gjøre...

En annen litt morsom ting man kan legge merke til er at du faktisk ikke trenger å ta av strengene...

Link to comment
Share on other sites

Har sett denne løsningen før, og den funker vel greit den.

Georigi D. i Fr.stad mente at å sette i to ekstra fjærer, altså fem totalt, kan gjøre den samme nytten..har ingen erfaring med det, men virker jo greit nok.

Link to comment
Share on other sites

Men det har jeg ;)

Min første løsning var også å sette inn fem fjerer. Men det hjalp ikke mye lydmessig. Jeg fikk dette bekreftet av gitartech'en. Så å sette i en treflis er noe helt annet, lydmessig...

Link to comment
Share on other sites

Absolutt et lurt triks - men er furu det ideele? Det er jo ikke akkurat den hardeste tresorten en kan få tak i. Føler du at det er mer enn stabilt nok som det er, eller kunne det lønt seg med en hardere tresort (et annet aspekt ved dette er vel at en vil ha noe som er mykere enn gitaren, som en nødig vil ødelegge...).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en trebit i Tik som jeg prøvde meg på, men metall-sløyd er ikke mitt sterkeste fag, så fattern overbeviste meg, men litt enkel fysikk at en liten furu-bit ikke kom til å gi etter for 36 kg, iallefall ikke med et så gjevnt fordelt trykk. Men er klar over at furu er en av norges mykeste tresorter, men gitaren hakke mista stemminga enda, så det tyder på at den ikke har krympet noe...

Link to comment
Share on other sites

Du kunne vel gjort det samme med alle fjærene inntakt?

Slik at trebiten bare har fått trykk på seg når du bender eller stemmer ned. Fjærene og strengene ville opphevet hverandre som på et vanlig flytende system vil jeg tro. Måtte ha festet biten på en eller annen måte, men da kunne du lett gjort den om til flytende i en håndvending.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.