Web Analytics
Jump to content

Fender


Stian
 Share

Recommended Posts

Skal ha ny forsterker etterhvert.. Har litt lyst på en Fender forsterker, men blir helt gal når jeg prøver å finne en. er jo utallige modeller.. Derfor spør jeg nettopp DEG om du har noen tips.. Vil gjerne ha en litt tight sound.. gjerne dybde.. men fin fenderlyd.. hehe..

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut Fender 65' Deluxe Reverb reissue. Drømmeampen min :D, vel en av de som definerte "den fine Fenderlyden" (utrolig mange store som har brukt den oppigjennom). 22 watt, men spiller høyt nok for de fleste tenker jeg, eller har du Twin Reverb med 80 watt (?).

Bassman'en er jo også et alternativ, men som Ernieball her på forumet kan fortelle deg mer om spiller den sinnsykt høyt, og man må visst gjerne drive den veldig hardt for å få godlyden.

Link to comment
Share on other sites

Spiller så mye forskjellig.. det er dèt som er problemet.. Poenget er ikke at den skal spille så høyt.. mikker alltids opp uansett. men det er lyden som er poenget. Må funke til vreng også.. som sagt ampen må låte tight og stram, mens samtidig åpen, rein og klar..

Link to comment
Share on other sites

Leste i det svenske magasinet "studio" om Michael Ilbert som har stilt gitarlyden til en DRØSS med svenske og skandinaviske artister (bl.a: Roxette, Cardigans, Gyllene Tider, Håkan Hellström, Briskeby++++).

Hans favorittforsterkere:

*Marshall Bluesbreaker 2x12 (til Gibson)

*Fender Princeton Reverb

*Fender Twin Reverb (til komp)

*Marshall Greenbacks (gammalt)

*Fender DeLuxe "Tweed" (visstnok varemerket til Neil Young)

Han foretrakk også å jobbe med 50-watts comboer. Rett og slett pga portabilitet og fordi du aldri trenger noe mer. Fornuftig kar.

I tillegg forklarer han at han spiller stort sett på Gibson/Epiphone-gitarer med P90-mikrofoner (330/335) eller Fender Telecaster.

"Studio" virket for øvrig som et UTROLIG bra magasin. Nok en gang finner jeg et svenskt magasin som bare er hundre ganger bedre enn ALLE de norske bladene til sammen hva angår innhold.

Lykke til med kjøpet!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Bruker du en sånn fret bibb tang på enden av båndet for å klippe av tangen eller har du egen patent? Det ser så bra ut dette, flott treverk🙂
  • ok. lykke til videre med prosjektet.
  • Tusen takk! Gripbrettet er slipt til 9,5 " radius... eller det var ihvertfall meningen.  Bruker en sånn slipekloss med radius, har bare 9.5 . Merker at det alltid blir slipt mest på midten, og slig at det blir buet, og prøver å rette dette ved å slipe mer på endene.  Hadde vært mye bedre med en lang klosse. ser vel flatt ut på bildet bare. Binding er surnet bjørk, som jeg også brukte på den forrige halsen. Har hørt om stabilisert tre, men aldri prøvd det nei. 
  • flott arbeid. gripebrettet ser nesten helt flatt ut for meg. er det bare bildene, eller er det flatt? helt enig. lønn er nydelig som binding. tipper bjørk også hadde vært flott. så forresten på en knivside her om dagen at det finnes noe som heter "stabilisert tre". skal visstnok være treverk som er mettet med en slags epoxysubstans. vet dere om slikt blir brukt på fingerbrett?
  • Deilig når det nærmer seg med slipingen. Tidskonsum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.