Web Analytics
Jump to content

Tre eller plastkasse?


aslak1234
 Share

Recommended Posts

Hei! Prøvde å ta med en gitar i gigbag inn på flyet hjem til Norge for ca. en mnd siden, og det gikk ikke fordi de sa den var for stor. De sa jeg måtte ha en hardkasse og sende gitaren under flyet. Derfor trenger jeg altså en hardkasse, og lurer på hva som er best under fly; Kasse laget av tre eller kasse laget av plast?

Takk ;)

Link to comment
Share on other sites

Flightcase er jo såklart det beste, men en solid plastkasse med god innvendig polstring gjør jo også nytta. Reiser jo selv med plastkoffert når jeg reiser (til klær og slikt), og det har ennå ikke skjedd at plasten har gått i stykker.

Så lenge plasten er relativt hard og solid, og godt polstret innvendig, så tror jeg alt skal gå veldig bra :)

Link to comment
Share on other sites

Det blir fort litt krangel. Har hatt et par sånne med flyvertinner som ikke tror gigbagen går i overhead boksen. Det gjør den fin på de fleste fly. De siste gangene jeg har flyet hjem gitarer har jeg faktisk bare skrudd av halsen å lagt dem i bagen. Ikke noe problem.

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hatt noko propblem med vanleg gitarkasse på fly. Køyrte samme ruta som deg (tippar kansas - detroit/minneapolis - new york- amsterdam - oslo) med tre gitarkassar teipa saman i ein svartsekk som eit ekstra kolli, utan problem. Innanlands har eg flydd ca ein million gonger med gitar sjekka som vanleg bagasje utan nokon form for trøbbel.

Link to comment
Share on other sites

Så du driter i kvalitet, utseende og alt annet så lenge man får den med seg overalt?

når du flyr mye og bare skal ha noen å øve på så er det no big deal og Steinbergern er den feteste lille gitaren jeg vet om. Den reagerer overhode ikke på temperatur og klimaendringer og du kan hoppe oppå den uten bekymring. I tillegg er jo Trans Trem litt moro.

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Steinberger er faktisk genialt ;)

Tingen er at jeg må gå ut i fra at gitaren blir sendt under flyet, fordi om jeg prøver den som håndbagasje i en gigbag, og de sier at den er for stor og ikke kan sendes under flyet pga. for dårlig bag, så blir gitaren stående på flyplassen :P Denne gitaren er vel også faktisk det dyreste jeg eier. Det jeg lurer på er hvilken kasse som passer best på gitaren min under flyet, og jeg vil ikke bruke så mye penger, fordi kassen skal ikke brukes til så veldig mye mer enn akkurat denne turen :P

Noen som har erfaringer med SKB eller Gator?

Edited by Aslak Gundhus
Link to comment
Share on other sites

En kasse som egner seg godt til flyfrakt, har to store ulemper. For det første er den dyr, og for det andre er den tung. Derfor er det kanskje en litt bortkastet investering hvis du ikke planlegger å fly mye med gitaren. Om det er en solid plastkasse eller en skikkelig Alu/kryssfinerkasse tror jeg ikke spiller den store rollen. Jeg vil tippe at sistnevnte er aller sterkest.

Forslaget til Gluke er faktisk det lureste- skru gitaren fra hverandre, hvis det er boltonhals, og sett den sammen når du kommer hjem. Er du lite lysten på å gjøre dette selv, kan det ikke koste stort i en gitarsjappe å få ordnet dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.