Web Analytics
Jump to content

Stemmeskrue til Gibson SG


gitarrr
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg skal bytte ut alle stemmeskruene på min Gibson SG special faded.

Har valget om å sette på samme stemmeskruene som var på den eller velge noe annet. Noen som kan noe om dette, og vil anbefale meg noen gode pålitlige stemmeskruer til denne gitaren ?

Takk ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ødelagt en av stemmeskruene, så er det ingen som vil selge meg 1 stemmeskrue. Så jeg er nødt å kjøpe 6.

Så det er ikke at den blir ustemt eller noe.

;)

Sånn å forstå. Jeg vil tro at hvis du besøker ei gitarsjappe med noenlunde respekt for seg selv vil du kunne få en stemmeskrue av den typen du trenger?

Link to comment
Share on other sites

ja er enig. Skal prøve å ta med meg stemmeskruen å gå snakke med de selv. Men vist jeg først skal skifte alle så vil jeg tenke litt på ande muligheter en å kjøpe de som er standard på gitaren.

Så hadde håpa at det var noen som kunne anbefale meg noen som er bedre enn "gibson sine"

Link to comment
Share on other sites

Det er mange som av en eller annen grunn "vet" at det er dårlige stemmeskruer på Gibson. Det er min mening er det bare tull, men det er en annen sak.

Skal du "oppgradere" her, må du nok se etter noe med bedre funksjon, og ikke forsøke å finne noe med så mye bedre kvalitet at det monner noe. Du kan da "oppgradere" med stemmeskruer som er låsbare. Da vil nok gitaren holde stemmingen minst like bra, eller bedre, hvis du ikke har teknikken med strengeskift helt inne. Skrengeskiftene går da også raskere. Da bør du kikke på stemmeskruer fra Sperzel, eller Planet waves. Planet wavesvarianten kutter også av strengen, ellers er det mest utseendet du kan se på, hva du synes ser finest ut.

Jeg vil tro at Planet Wavesvarianten ser penest ut på en Gibsongitar, men det kan jo tenkes du har en annen smak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.