Web Analytics
Jump to content

Gitar strenger


Mastema
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg sliter utrolig masse strenger, har prøvd ghs zakk wylde og noen andre tjukke ghs strenger som ikke jeg husker navnet på. Jeg er ute etter noen strenger som tåler mye og ca. vanlig størelse, må selfølgelig ver gode og spille på, noen som har noen og annbefale? :roll: pis!

Link to comment
Share on other sites

Har hørt mye bra om elixir. De varer visst mye lengre en vanlige strenger, og skal holde den "nye klangen" lengre. Har prøvd de på noen gitarer i gitarbutikken, men har ikkje prøvd de selv over lengre tid. Vet heller ikkje kor lenge strengene hadde sotte på gitarene eg prøvde. Men vet det e mange som anbefaler de

Link to comment
Share on other sites

Jeg røk også en del strenger de første par årene jeg spilte gitar. Sakte men sikkert sluttet det å skje, så måtte jeg lære meg å skifte strenger når klangen var død, heller enn strengen :wink:

PS: Var ingen ny gitar inne i bildet, G400'en bare slutta å ryke dem, så jeg regner med noe av feilen lå i måten jeg spilte på i mine "yngre dager"

Link to comment
Share on other sites

Pleier å ta på en del grafitt for å redusere friksjonen i bridgen. Strengene ryker fort hvis jeg ikke gjør dette. Fungerer også med symaskinolje (ikke olje i beinsadelen siden det fort kan trekke inn i gripebrettet).

Link to comment
Share on other sites

Men har du prøvd dem?

Personlig skjønner jeg meg ikke på Elixir-frelste, ettersom denne klangen varer kanskje et par uker lengre enn vanlige Ernie Ball Reglar strenger, mener jeg. De er seff digge å spille på, har hatt en del slike sett før, men EB er billigere, og fortsatt veldig gode strenger. Slitasjemessig rent fysisk (ikke lydmessig...det ble litt feil, anyway) er det nok ingen forskjell, i det første Elixir-settet jeg sate på en gitar, røk den lyse E-strengen nesten med en gang, så hvis det er problemet, vil ikke Elixir løse det...

Link to comment
Share on other sites

Trikset er ofte å ikke spille så forbanna hardt på strengene.

I øvingslokalet til Bandet mitt, som også mange andre bruker da, står det en Strat og en Epi, og hver gang vi kommer dit er det noen syke folk som sliter de tre øverste strengene, aldri de nederste men bare de øverste.

De knuser også i gjennomsnitt en cymbal i uka, og selv om trommestikkene deres blir knekte fortsetter de å spille med de.

Jeg har store lagre med D`addario som jeg bruker. Dette kjøper jeg på www.strenger.no billigere strenger enn der kal du lete lenge etter.

Jeg liker de strengene meget godt og skifter de ut i gj.snitt en gang i måneden eller når de begynner å miste tone.

Kan bare nevne at Norges beste gitarist Børge Petersen-Øverleir også bruker de.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes elexir strenger på elektrisk blir veldig glatt feel. Liker ikke det , men digger det på akustisk.

Til nå har jeg svinget litt frem og tilbake , men ender stadig på helt vanlige D'addario strenger jeg gitt.. får teste litt EB en gang i guess..

Nilsefixxx

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
  • Binding på gripbrett.
  • Kjøpes fra StewMac, limes med polyeuretan-lim. Jeg bruker Titebond sine lim til alt, trelim, superlim og poly
  • Photoshoot med dette beistet ved "Sverd i fjell", flott søndagsmorgen må jeg si... 🙂  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.