Web Analytics
Jump to content

Roland Ready


Recommended Posts

Denne gitaren har en Roland GK 2A hex- pickup innebygget. Det er en piezopickup som kan sende signalet til en pitch- to MIDI- converter, og det gjør at du kan spille på samtlige synhter som benytter MIDI.

Når det gjelder V-serien til Roland kan man også bruke den. Jeg er litt usikker på om det benyttes MIDI i den boksen.

Uansett, du må altså ha en boks som "oversetter" signalet til MIDI, eller en gitarsynth i tillegg.

Her ser du en slik GK- pickup som er ettermontert. Man kan trygt si det er penere når den er integrert i gitaren :)

72448_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/28815/72448.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Med, kan du bruke Roland V guitar system, som er en stor multieffekt.

Det er nok noen som kan dette bedre enn meg, men det er forskjellen! ;)

Når det gjelder V-serien til Roland kan man også bruke den. Jeg er litt usikker på om det benyttes MIDI i den boksen.

Rolands V gitar bokser bruker ikke MIDI internt, de er heller ikke først og fremst multieffekter. VG-99 har riktignok en gitar-til-MIDI funksjon innebygget, men det finnes bedre løsninger for den biten.

Det som er hovedpoenget med disse boksene er gitar-synth delen, som benytter resyntese. Jeg skal prøve å forklare hva en VG-99 gjør:

Det er ingen tolking av lyden som så styrer en synth. Gitarlyden (fra hex-pickupen) brukes direkte, men omformes ved hjelp av særdeles snedige signalprosesseringsalgoritmer. Dette gjør at man hører alt som skjer med gitarstrengene, plukking, skraping, skurring, demping osv. og selvfølgelig normal strengvibrasjon (alt det foregående resulterer jo i strengvibrasjon). Takket være den seks-delte pickupen behandles hver streng separat, noe som også gjør at du kan kjøre alternative tuninger (helt ekstreme sådanne om du vil, noe som ikke er mulig med den fysiske gitaren). Den seperate strengbehandlingen kan også brukes til pr. streng kompresjon, envelope, vreng, volum og panorering.

Denne metoden (resyntese) har overhodet ingenting å gjøre med "synth" funksjonen i enkelte gitareffekter, og i motsetning til gitar-til-MIDI systemer gjør dette at man kan spille gitaren helt naturlig og forvente tilsvarende respons, bare med omformet lyd. Gitar-til-MIDI er noe helt annet og blir "stivt" i forhold siden lyden overhodet ikke kommer fra gitaren, men fra eksterne synther som ikke gjengir detaljene fra gitarlyden, men bare følger tonehøyde og plukking. Det er litt vanskelig å forklare, og ikke minst overbevise folk om at de faktisk hører selve gitarspillingen - det bør oppleves.

Resyntesen brukes ikke bare til synth-type lyder, den kan også modellere forskjellige gitarer, strat, LP, akustisk, bass osv., og også en "variabel gitar" hvor du spesifiserer pickup typer og plasseringer osv..

Når alt dette er nevnt så er det også en omfattende og bra multieffektprosessor. Og den har amp/kabinett simulering - riktignok ikke så autentisk som f.eks. AxeFX, men fullt brukbar, spesielt hvis du er ute etter nye lyder. Og som om det ikke var nok har den to samtidige kjeder med resyntese, effekter og amp simulering, pluss globalt delay og reverb. Hele opplegget kan styres av enhver "Roland ready" gitar, og alle andre gitarer ved montering av en hex pickup (som vist på bildet i postingen over).

VG-99 er en av de best bevarte hemmelighetene på gitarfronten - helt rått :o Selvfølgelig er ikke dette tingen for alle, men liker du å spille gitar OG eksperimentere med lyd bør du teste en.

DJ

Edit: skrivefeil

--

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tenkte jeg skulle hive på en liten oppdatering med noen VG-99 eksempler av Bill Ruppert. Han er en av guruene innen innovativ gitarlyd og en eminent musiker og komponist. Dessverre er de beste eksemplene hans ikke lenger å finne på nett, men disse skulle gi en idé om hva en VG kan gjøre (i motsetning til Rolands egne demoer...).

http://www.youtube.com/watch?v=6YjoDNfeI5w

Her er noen flere Bill Ruppert YouTube linker (så slipper du å ha skjermen full av inline videoer):

Sitar/Tablatar

The 12th

Distance

Moog Chapel

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Denne gitaren har en Roland GK 2A hex- pickup innebygget. Det er en piezopickup som kan sende signalet til en pitch- to MIDI- converter, og det gjør at du kan spille på samtlige synhter som benytter MIDI.

Hm, jeg trodde Gk-2A var en magnetisk pick-up? Og at RMC og Graphtech sine var Piezo? Eller er jeg helt på jordet med traktor og plog og kuer som vanlig igjen?

Link to comment
Share on other sites

GK2A er den interne versjonen av GK3, den du ser sitte som en "Facehugger" på Fernandes- gitaren min. Det er en hexpickup, med en sånn 13- leders plugg ut av. :) De andre to du nevner kjenner jeg ikke til.

Link to comment
Share on other sites

Litt info om Rolands hex pickuper:

Samtlige av Rolands hexafoniske pickuper er magnetiske.

- GK-2 er den opprinnelige hex pickupen fra GR-33 dagene med singlecoils.

- GK-2A er en oppdatert modell med humbuckere.

- GK-3 er den siste versjonen, med humbuckere og justerbar radius.

De finnes også i bass versjon med suffiks "B" og i versjoner for innbygging med suffik "kit" (f.eks. GK-3 kit).

RMC og Graphtech lager, som Kvist sier, hexafoniske pickuper basert på piezo elementer i broen. De følger Rolands 13-pin standard.

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.