Web Analytics
Jump to content

Støy i fra chorus-pedal


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Investerte nyleg i ein chorus pedal (ehx clone theory), fornøgd med den, men syns den genererar litt støy i mitt ellers støyfrie effekt-oppsett... Er det slik at chorus-effekten dessverre tek med seg litt støy eller?

Link to comment
Share on other sites

Pass på at du separerer strøm fra signalkabler.

Fordi signalkabelen har et signal av lav strøm og spenning, har det lett for å bli indusert litt fra strømkabelen.

Dette blir oppfattet som støy.

Det blir litt støy uansett, men betraktelig mindre om du kabler riktig.

Greit om du ikke kjører 10 gain og, da det også genererer en del støy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg føler ikke at chorus eller andre tidsbaserte effekter støyer spesielt mye. Det er det først og fremst OD/Dist/gain pedaler som gjør. Prøv med en separat spenningsforsyning (eller batteri) til problem pedalen.

Å kalle det ein problem-pedal er å ta i ganske mykje, vi snakkar om ei heller svak susing som ikkje høyrast under speling. Så det er ikkje noko eg har tenkt å gjere så mykje med. Lurte berre på om det var vanleg med litt susing i fra slike pedalar :) Det er så mangt ein novis lurer på veit du ;)

Link to comment
Share on other sites

Å kalle det ein problem-pedal er å ta i ganske mykje, vi snakkar om ei heller svak susing som ikkje høyrast under speling. Så det er ikkje noko eg har tenkt å gjere så mykje med. Lurte berre på om det var vanleg med litt susing i fra slike pedalar :) Det er så mangt ein novis lurer på veit du ;)

hmm sånn å forstå ja. Vel, noen pedaler tilfører jo litt støy eller sus av ulike grunner, men en chorus pedal vil vanligvis dempe den øverste delen av frekvensområdet så det er vel ikke en typisk "suskandidat" kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Pass på at du separerer strøm fra signalkabler.

Fordi signalkabelen har et signal av lav strøm og spenning, har det lett for å bli indusert litt fra strømkabelen.

Dette blir oppfattet som støy.

Induksjon som du snakker om genererer et såkalt høypassfilter. Motstanden ligger i kabelen, og kapasistansen ligger mellom ledern og jordskjermen. Høyimpedante signaler tåler denne kapasistansen mindre, ettersom små endringer i impedansen hos lasten kan endre pickupens evne til å kjøre strømmen den genererer til kretsen, og ikke i jord. Dette har dog lite med støy å gjøre. Skjermede kabler bør vel egentlig i teorien ha større kapasistans enn uskjermede ettersom arealet til en skjerm er større enn den til en parallell leder.

Hvorvidt forsterkningskretser og andre kretser støyer mer eller mindre handler egentlig mer om hva slags støy det er snakk om. EHX på sin side er jo nesten kjent for å lage pedaler som støyer mye, samtidig er det jo mulig at du har fått introdusert en jordsløyfe til pedalbrettet ditt.

Såvidt jeg husker er det vel kompressorkretser som er værst på støy, sånn generelt.

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.