Web Analytics
Jump to content

Dyrt Utstyr Vs. Evner til å spille?


Hallstein
 Share

Recommended Posts

Sist når jeg kjøpte meg utstyr, begynte dama mi å lure på om det ikke var litt vel tidlig å legge så mye tid og penger ned i å kjøpe "Dyrt" eller "Eksklusivt" Utstyr... Og da kom jeg til å tenke på at jeg personlig ikke har spilt så jævlig lenge (1,5år) og allerede har utstyr som mange ungdommer/unge voksne på min alder bare kan drømme om! Jeg har vært i en situasjon der jeg har vært lærling, bodd hjemme, men betalt husleie, og har hatt mer enn nok penger å "rutte med", og siden gitar var en hobby jeg begynte med godt uti lærlingetiden, ble det brukt MYE penger på akkurat det :P

Jeg har jo tross alt ikke all verdens med skills på fjøla, klarer å spille enter sandman, the trooper og sanger med liknende vanskelighetsgrad sammen med stereoanlegget, og personlig synes jeg det er sinnsykt fett... Syns også det er ganske rått å jamme sammen med kompisen min med ett par kalde fra gang til gang. Sitter til og med å klimprer sammen noen riff selv av og til. Men noen ganger... Spesielt når jeg er på musikkbutikker føles det nesten ut som at jeg ikke er "worthy" til å kjøpe dyrt utstyr ! Føler meg litt som en rik jævel med INGEN interesse i å mekke bil som drar og kjøper meg en mustang liksom.

Kompisen min som har spilt bass ca. like lenge som meg har det likedan, han kjøpte seg en Fender bass til 12k og ett Ampeg stack til 15k når han kun hadde spilt 6-7 måneder på sin fars gamle utstyr... Det kan jo godt hende det er slik på grunn av at vi begge rett og slett har en enorm vilje og lyst til å drive med det vi gjør, eller så kan det jo hende vi er rett og slett to dumme ungdommer som har for lite vett og for mye penger ! :P

Kan sikkert høres helt idiotisk ut i manges ører, men hvor mange her inne føler de har det likt?

Noen ganger tenker iallefall jeg at jeg egentlig kun skulle hatt en Squier Strat, en micro cube og en wah pedal :P

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 69
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg føler det sånn mange ganger.

Jeg har nemlig aldri fått konstruktiv kritikk fra andre enn gitarlærerne mine og jeg føler det er litt sånn at de "må" si sånt :P

Derfor vet jeg ikke helt hvilket nivå jeg er på med gitarskilsa mine ...

Jeg har spilt i seks år (og 1 og 1/2 års pause), men bare to år med en skikkelig gitarlærer og utvikling av teknikk og teori.

Jeg synes det som er bra med å ha såpass bra utstyr (som er et perfekt setup i mine øyne) er at jeg blir motivert til å spille og lage musikk. Pluss at det er jo awesome å ha perfekt lyd (i følge min mening)

Setupet mitt er:

Fender USA Stratocaster Plus (Med Lace Sensor Gold i neck og middle, Lace Sensor Red i bridge) - Dunlop 535Q Multi-wah - Ibanez TS-9 - Marshall 1959rr

Eksempel på lyden min med Ibanez TS-9m(sånn ca. :P):

Eksempel på lyden min uten TS-9(igjen, sånn ca. :P):

Nå har jeg jo faktisk bare brukt pengene mine på musikkutstyr og sånt, og jeg har jo spinka og spart til veldig mye av det.

Jeg kjøper dessuten mye brukt eller prøver å finne tilbud i butikker og sånt.

Men fortsatt føler jeg at jeg ikke er helt "verdig" til å ha utsyret mitt :P

Uansett om jeg føler meg verdig eller ikke, så synes jeg at det er bedre å bli sett på som en rik jævel og å være fornøyd med setupet sitt, enn å ikke være fornøyd med setupet sitt.

Nå ble det veldig langt innlegg, men da har jo folket noe å lese litt på på skolen eller jobben :P

Mvh.

Ossy

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er helt uproblematisk at folk bruker penger på instrumenter og tilbehør, det finnes da langt verre ting å bruke pengene på tross i alt.

Jeg tror på ingen måte at man må "gjøre seg fortjent" til å bruke dyrt utstyr, men jeg skjønner kanskje ikke helt at en som har spilt i 6-12 måneder klarer å plukke ut "drømmeutstyret" riktig ennå..

Det er jo enklere å lære seg å spille på et godt instrument, så kjøper man en skikkelig gitar først som sist kan man jo spare seg for mye bryderi og tenners gnissel over utstyr som ikke fungerer noe særlig og som ikke er noe godt å spille på. Men alle trenger egentlig bare en helt ok Squier eller Epiphone i kombinasjon med en grei transistoramp for å lære seg å spille. Eller eventuelt en kassegitar til et par tusenlapper kanskje..

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte mange år på å spare meg opp til egen gitar og amp. Det utstyret ble brukt over 10 år før det ble byttet ut, enda da begynte jeg ganske tidlig å "tjene" penger på gitarhobbyen. Først de siste åra at jeg har hatt penger til å kjøpe enda litt mer, selv om jeg har vært forholdsvis nøktern synes jeg selv.

Ellers synes jeg de som har penger til å kjøpe nytt dyrt utstyr bare må pøse på, uansett hvor lenge de har spilt. Sjansen er stor for at dette nye utstyret ikke faller i smak og da kan lure "rever" som meg sitte klar og snappe opp dyrt utstyr billig på bruktmarkedet! ;)

Link to comment
Share on other sites

Koser meg like mye på den gamle L6 ampen min til 900 kr.

Kunne nok klart meg med en drittgitar og.

Greit å ha noe å kompensere med i begynnelsen da, for å holde motivasjonen til å øve.

Men, for all del, hvilken musiker er det vel som ikke har GAS.

Har lyst på alt jeg ser omtrent :D

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

husker for en stund sida hvor vi hadde samme diskusjon. Angående den seek & destroy-spillinga på youtube? man gjør seg ikke fortjent til et bedre utstyr. livet er ikke WoW hvor man går opp en level i ny og ned, og får bedre og bedre utstyr.

har man interessen og pengene, så værsågod. ingen skal kunne kritisere utstyret ditt avhengig av ferdighetene, mener jeg :)

Edited by tomsti
Link to comment
Share on other sites

Det er vansklegare å setja pris på bra utstyr dersom ein aldri har hatt mindre bra utstyr, og ein som er heilt i startfasen vil heller ikkje merka nemneverdig skilnad mellom ein dyr og ein mindre dyr gitar (innanfor rimelege grenser). For all del, det er inga ulempe å starta med dyrt utstyr, men ein vil neppe kunna utnytta prisskilnaden før ein har spelt ei stund. Eg er iallefall glad at eg starta med mexstrat og bandit, og ikkje Hamer og Herbert

Link to comment
Share on other sites

Problemet er vel egentlig ikke at noe utstyr er for dyrt for nybegynnere, men derimot at smak og preferanser endrer seg etter hvert som man blir bedre på instrumentet. Da kan man plutselig oppdage at "drømme-riggen" ikke greier å gi deg det man vil ha ut av den.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt i 6-7 år, og har ennå ikke følt behovet for å eie 5-6 gitarer. Har hatt anledninger og råd til å kjøpe mye dyrt, men har bare ikke følt behovet for det så lenge jeg får god lyd med ampen min og et par gitarer å bytte mellom fordi jeg spiller i forskjellige tunings.

Blir nok mye mer utstyr i fremtiden, men det er nok når jeg får meg jobb, hus og alt det der først.

I mellomtiden får jeg bruke penger på noe vetig og heller gå amokk når jeg ikke har annet å bruke penger på :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt i ca 7 måneder og holder på å kjøpe meg en brukt gitar for 8.000 ,-

Har hatt en billig esp og en roland microcube siden jeg startet, som jeg føler er helt greit, men kan like godt investere i en gitar jeg har lyst på nå når jeg vet at jeg kommer til å spille. Og det blir nok gøyere å spille på en gitar man digger skikkelig :D

Link to comment
Share on other sites

Har man lyst har man lov B)

Jeg har nok kjøpt mere og dyrere utstyr gjennom tidene en mine evner på noen måte kan forsvare. Men har man det gøy med og trives med musikken, så kan det være morsomt og innspirerende med nytt utstyr også :)

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo også kanskje legge til det at Mesa, Engl og andre store produsenter med dyre gitarer og forsterkere hadde vært konkurs for LENGE siden om det kun var proffe musikere som hadde kjøpt utstyret dems :P

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.