Web Analytics
Jump to content

Litt hjelp plis?


Funnel
 Share

Recommended Posts

Heihei! Gutt på 22 år her som har lyst å begynde med gitar, tingen er at jeg har null peiling på slikt så jeg har noen spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe meg med.

Jeg har alltid likt Les Paul gitarer så jeg har lyst å kjøpe meg en Epiphone Les Paul Standard, enten svart eller sunburst, er dette noe gitar for nybegynnere?

Om jeg kjøper den her:

http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=487

Kommer det med noe da? Reim til gitaren, ledning til forskeren, noe som helst? Eller må jeg kjøpe alt ekstra? Og om jeg kjøper forsterker kommer ledningen som går fra forsterker til gitaren med?

Er en bra/dyr forsterker viktig når jeg kommer sikkert til å bruke hodetelefoner til å øve til jeg har råd til å flytte ut (sikkert minst 6-12 måneder til jeg får råd til å flytte, og da har jeg sikkert råd til en mye bedre forsterker enn jeg har råd til nå).

Jeg har bare ca 7000 kr å bruke nå siden jeg er lærling og tjener ganske lite. Er dette nok til ett bra nybegynner utstyr?

Og er det et realistisk mål å lære seg å spille gitar fra begyndelsen via internett (eventuelt noen tips til gode sider å lære på?), siden jeg ikke har råd til gitartimer eller noe..?

Takk for svar =) Hilsen Kim André

Link to comment
Share on other sites

Hei! Anbefalar deg å kike igjennom forumet, det finns ca 100 trådar som kan hjelpe deg med svar på spørsmåla dine :)

Om du er 100 % fersk i gamet kan det kanskje vere lurt å gå for ein "nybegynnar-pakke" der du får med alt du treng for å komme i gang. Dei fleste musikkforetningar sel slike pakkar til 2-3000 kroner.

Lykke til! :)

Link to comment
Share on other sites

Du får bare gitaren og ikke noe annet når du kjøper en gitar. En enkel og billig forsterker med headset utgang er en helt grei nybegynnerløsning. En populær og ofte anbefalt forsterker er Roland Cube som de har på tilbud hos nettopp gitarhuset for tiden : http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1120 Du får ikke noe bedre til 800,- i alle fall. Men kjøper du brukt kan du finne en større og bedre forsterker til ca 12-1500 fra f.eks Vox

Epi LP er forøvrig fine nybegynnergitarer og anbefales stadig her på forumet.

Forøvrig eksisterer det maaange sånne nybegynnertråder her om utstyrskjøp.

Om det er realistisk å lære seg gitar fra nettet er vanskelig å svare på, det avhenger av hvor lett eller vanskelig du synes det er å komme i gang. Den beste gratis siden på nettet er denne : http://www.justinguitar.com/

Start med "Beginners Course" der har du måneder og år med læring. Du kan gjerne også låne en bok eller to på biblioteket - det er helt gratis og de fleste bibliotek har et ok utvalg.

Kjøper du brukt får du forøvrig mer igjen for pengene og slipper tapet på 50-30% når du eventuelt selger utstyret igjen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt en del gitartimer, og fikk beskjed om å spille mest på kassegitar da jeg startet.

"Det du kan spille bra på en kassegitar, kan du spille dobbelt så bra på en el-gitar"

BTW, så ville jeg ikke ha kjøpt en "nybegynner-pakke", men en lettspilt kassegitar i heltre i 5-6k-klassen.

men, smaken er som baken (:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt en del gitartimer, og fikk beskjed om å spille mest på kassegitar da jeg startet.

"Det du kan spille bra på en kassegitar, kan du spille dobbelt så bra på en el-gitar"

Det der er sikkert en grei teori, som mange gitarlærere følger, men om man ikke er spesielt interessert i å spille akustisk er det bare de-motiverende spør du meg. Man kan alltids plukke opp en akustisk gitar når man har spilt litt heller - noe de fleste som starter med elektrisk jo gjør.

Link to comment
Share on other sites

Å lære seg å spille rett fra internett går bra. Men det krever nok en sterk indre motivasjon som det heter... Har aldri tatt gitartimer selv, men har klart å lære meg mye fra youtube-videoer og artikler på nettet. Ulempen er nok at jeg ikke får en systematisk tilnærming til læringen, og at jeg derfor kan misse viktige 'basics' når det kommer til både teori og praksis.

Å ikke ha en gitarlærer som pusher deg til å pugge og pugge når du hater mest (for det skjer nok med alle) er ganske dumt. Da er det fort gjort at 'den jævla gitaren' blir stående i en krok... Men istedet for betalte gitarlærere kan du jo se etter folk i vennekretsen din som spiller. De er ofte veldig glade i å lære bort! (av erfaring) I tillegg finnes det MANGE her på forumet som øser av seg av kunnskap - og som du ser - villig svarer på spørsmål :)

For min egen del betyr det at læringen går sakte, og er avhengig av plutselige motivasjonskick. Disse intreffer gjerne kl 23:30 natt til mandag, men resulterer gjerne i at jeg lærer meg mer på 4 timer enn en gitarelev ved en musikkskole lærer på et par måneder. Liker jeg å tro i alle fall... :P

Og når det kommer til utstyr - gå for magefølelsen!! Hvis du synes det er en fet gitar, så ER det en fet gitar...

Lykke til! :)

Link to comment
Share on other sites

Oi, her var det rask og flott respons gitt! :D Takk for svarene alle sammen!

Nå har jeg bestemt meg for å kjøpe gitar! :D Jeg har laget opp rask liste over ting jeg vil kjøpe. Må på jobb snart så får ikke sett nøye gjennom, og rekker heller ikke å se på bruktmarkedet, men det skal jeg når jeg kommer hjem. Men hva syntes dere så langt? Er det noe jeg glemmer?

Epiphone les paul standard

Behringer HPS5000 Hodetelefoner

Boston Chord Computer (Trenger jeg egentlig en så avansert en? Eller burde jeg ta en billigere en bare med tuner?)

Fulltone Jack Jack 4,5m

Roland Cube-15X

(Tenkte jeg kunne spille sittende til jeg får bedre råd så jeg kjøpe ikke reim nå. Kjøpte også noen plekter men gidder ikke å skrive de opp.)

Link to comment
Share on other sites

Sikkert greit det der, men den tuneren vet jeg ingenting om. Jeg ville kanskje kjøpt en Korg heller. Metronom er jo kjekt, men en sånn "chord computer" kjenner jeg ingen som har..

En tuner må fungere skikkelig, så gå for en enkel Korg GA-30 til noen hundrelapper eller en dyrere modell med metronom. Har du pc, finnes det forøvrig både gratis metronom og tuner til den, men en løs tuner er alltid kjekt å ha.

Kjøp en enkel og billig reim nå..

Har du en mp3 spiller e.l. har du jo et headset.. (hvis du vil spare inn på noe)

Kjøp noen plektere av varierende mykhet - så du har litt forskjellig å prøve.

Kjøp et strengesett, så har du det.. F.eks D'Addario 10-46 som er den tykkelsen som originalt er montert på gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg bare bruke vanlige ørepropper altså? Feks. de som følger med iPod eller de øretelefonene jeg bruker på PCn? Jeg må nesten kunne bruke noe øretelefoner mesteparten av tiden siden jeg bor hjemme ennå og det er veldig lytt her, sikkert irriterende for de andre i huset (spesielt de første månedene ;P) Ekstra strenger var kanskje en bra idè ja, takk.

Da får jeg vel sjekke bruktmarkedet i dag å bestille gitar i morgen tidlig, eventuelt finne en gitarbutikk her i Ålesund :P

Maks spent over tanken på å få gitaren nå!

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg bare bruke vanlige ørepropper altså? Feks. de som følger med iPod eller de øretelefonene jeg bruker på PCn?

Ja, men du må ha en slik overgang fra stor til liten jackplugg hvis du ikke har en liggende. Koster noen kroner bare på den rette butikken.

Som jeg sa - kjøp en reim - Jeg bruker alltid reim, selv når jeg sitter. Det gir ekstra støtte og du har hendene fri hvis du ønsker det. Spesielt gunstig med en Les Paul som gjerne oppleves som litt "ubalansert" og klumpete. Dessuten blir du lei av å sitte og ønsker fort å prøve å stå mens du spiller.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg bestilt gitar! :D Jeg fannt ut at jeg får lønning i morgen pga jeg jobbet hele julen, så jeg bestemte meg for å kjøpe alt nytt :D Inkludert hodetelefonene og et gitarstativ.

Gleder meg som en liten unge nå! Tusen takk til alle som hjelpte meg =) (forhåpentligvis blir ikke det for mange n00b spørsmål fra meg i framtiden da hehe ;P)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med gitarkjøp!

Angående head-set ville jeg ikke anbefalt å bruke slike Ipod-plugger du har inne i øret - mye mer behagelig med skikkelige hodetelefoner.

edit: så at du allerede hadde kjøpt slike

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.