Web Analytics
Jump to content

DIY Pedalboard


Recommended Posts

Hei !

Jeg tenkte jeg skulle fikse meg pedalbrett selv nå til uka :D og siden biltema og nærmeste musikksjappe er en time unna, må jeg gjøre litt planlegging i forkant. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe en Koffert på biltema og noe treverk som hyller e.l. Men jeg har ett par spørsmål...

-Hva er vanlig standard på kjøpte pedalbrett, tar man ut pedalbrettet av esken og deretter plugger kabler i, eller har man kablene hengende utenfor?...

-Hvor gjør man av strømforsyning? (har en Boss Strømforsyning jeg kjører på en Visual Sound daisychain på Pedalene)

-Hva bruker man for å forhindre at pedalene flyr hulter til bulter nedi kofferten under transport?

-Jeg vil også veldig gjerne ha Footswitchen til ampen min på brettet, hvordan skal jeg gjøre det med kabel til den?...

-??? Tips tas mot med takk ! Er ganske grønn på HVORDAN pedalbrettet helst skal være, men jeg er ganske handy (har bygd ett par pedaler selv)

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Vanligvis bruker man borrelås (Fåes på biltema det også)på brett og pedaler for å montere de på brettet. Da sitter de også fast under transport. For å være helt sikker, kan du jo f.eks skjære til noe skumgummi e.l. som du limer fast i lokket på kofferten. Kabling legger man der det måtte passe og taper eller stripser de slik at de slenger minst mulig. Strømforsyninga di er jeg litt usikker på, men er det slik at du har bare et vanlig Boss-adapter og forgreiner? Kanskje ikke helt optimalt hvis du har mange pedaler. Denne er f.eks. ikke helt uvanlig.

Litt usikker på hvordan du tenker her, men du monterer fast det du kan montere fast av både pedaler og kabler. Kabel fra gitar til brett og fra brett til amp, montere du selvfølgelig ikke fast. Heller ikke noe problem å sette kanalswitchen til ampen på brettet. Hvis den har fast kabel, surrer du den bare sammen og legger oppå når det ikke er i bruk.

Link to comment
Share on other sites

ja, det jeg mente med strømadapteren er at adapteret er plugget rett inn i Boss Tuneren min, og den har også en +9V viderekobling... der er det plugget inn en daisychain til alle de andre pedalene... går fint så langt.. boss adaptret er rated til 4,5W eller 500mA ved 9V, så det skal gå bra...

Link to comment
Share on other sites

ja, det jeg mente med strømadapteren er at adapteret er plugget rett inn i Boss Tuneren min, og den har også en +9V viderekobling... der er det plugget inn en daisychain til alle de andre pedalene... går fint så langt.. boss adaptret er rated til 4,5W eller 500mA ved 9V, så det skal gå bra...

Når du da har festet Boss-pedalen, har du jo allerede festet strømforsyninga. Forgreineren kobler du til pedalene og taper/stripser til brettet der det passer. Ledninga til adapteret og adapteret rulles sammen og legges oppå brettet når det ikke er i bruk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.