Web Analytics
Jump to content

Miles Davis på NRK2 i kveld!


Roar
 Share

Recommended Posts

22:50 Kind of Miles (t)

Musikkdokumentar. Det er 50 år siden Miles Davis ga ut mesterverket «Kind of Blue". Albumet skulle vise seg å være det mestselgende jazzalbumet noensinne. I dette programmet markerer Danmarks Radios Big Band 50-årsjubileet med en storslått konsert i studio, med den nye versjonen av platens største hits. Noen av musikerne i bandet forteller om platens betydning for jazzen.

Ikke at jeg har noe interesse av dette, men det er mulig noen her inne ikke har fått det med seg og liker Miles.

Link to comment
Share on other sites

Vil du høre mer av Miles? Sjekk ut "Back on the Block" med Quincy Jones. Denne platen er delvis utdatert, men listen over de som bidrar er bare helt vill. Ser for meg Quincy sitte og planlegge platen:

- Uhm.- Jeg bør ha med et vokalspor. Noe Acapella. Take6 er ganske kult, men det må jo være mulig å toppe det? Aha, jeg ringer Bobby McFerrin, Al Jarreau og Ella Fitzgerald i tillegg, og hører om de vil være med. Det ville de.

Tidenes sykeste vokalspor:

Link to comment
Share on other sites

Vel, ikke mye Miles på det sporet, det har du rett i. Men han er med på platen. Trodde kanskje at andre også ville sette pris på litt Acapella. Nåja.

Ser for meg at tankegangen er omtrent lik når det gjelder de andre instrumentene. "Jeg trenger en gitarist. Jeg ringer George Benson. Og Steve Lukather." Og så videre.. Dizzie Gillespie er forresten også med på platen. Meget spesiell prompetist. Tror sannelig gitaristen og de andre har øvd litt, også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.