Web Analytics
Jump to content

JetCarrier


Noerart
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg skal kjøpe meg en ny gitar innen sommeren (etter planen), og lurte på en liten ting. Har hørt at man kan bestille fra GuitarCenter og få JetCarrier til å sende det hit? Dette er noe jeg aldri har vært borti før, og vil gjerne få litt informasjon. Hvordan gjør jeg det, hvor mye vil det koste, osv.

På forhånd, takk!

~Martin.

Link to comment
Share on other sites

Alt står utførlig forklart her: http://jetcarrier.com ;)

Kort versjon for de late: du får en postboks hos JetCarrier i statene, du bestiller varer for levering dit, JetCarrier sender varene til din norske adresse. Som et eksempel på pris vil flyfrakt av en Gibson gitar i den originale pappesken komme på NOK 920,-. I tillegg må du selvfølgelig betale MVA + evt. toll (gebyrene er heldigvis inkludert i fraktprisen).

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

Man må ikke betale toll, det er ikke toll på musikkinstrumenter. Toll er et virkemiddel staten bruker for å beskytte næringer i landet, så det er f eks mye toll på poteter og fisk. Ronnie Nebelung i Horten må nok klare seg uten slik hjelp fra staten en stund til ;)

Link to comment
Share on other sites

Man må ikke betale toll, det er ikke toll på musikkinstrumenter.

Klar over det, derfor kvalifiserte jeg den med en "evt." i tilfelle Martin vil ha med litt poteter og fisk eller noe slikt :P

En ting man skal være obs på med JetCarrier er at fraktprisen beregnes utifra vekt og volum. Så den "berømte" kr. 485,- for 10kg gjelder ikke for pakker på størrelse med en gitar.

Edit: Fant ut hva den mystiske referansen til Ronnie Nebelung dreide seg om - jeg kjente ikke til ham fra før...

DJ

--

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

Jeg betalte ca 900kr for frakt for en gitar med en litt stor hardcase innpakket i papp. Det gikk via fly da, fordi jeg hadde dårlig tid.

Det som er tingen her, er at størrelsen på pakken ofte kan ha mer å si enn vekten.

Man kan gjøre en bra deal og man kan gjøre en dårlig deal. Om de pakker den så liten så mulig og du velger over Sjø, så blir det ganske billig. Rundt 400kr vil jeg tippe. Bare at det tar to uker eller tre lengre før pakken ankommer Norge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.